Momentul în care medicii unui spital din Italia s-au baricadat într-o cameră de frica a 50 de persoane care voiau să se răzbune / VIDEO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Youtube Immediato TV
Foto: Capturi de ecran/ Sursă: Youtube Immediato TV

Aproximativ 50 de persoane au năpădit asupra personalului medical al unui spital din Italia. De frică, medicii și asistenții s-au ascuns într-o cameră.

Un videoclip șocant surprinde momentul în care personalul medical al Spitalului Riuniti din Foggia s-a baricadat într-o cameră pentru a se proteja de furia rudelor și prietenilor unui pacient de 23 de ani din Cerignola, care a decedat în urma unei operații. În imagini, se poate observa cum echipa medicală încearcă să blocheze ușa camerei cu mobilierul disponibil, în timp ce se află în stare de panică.

Incidentul a avut loc după ce vestea morții pacientei Natasha Pugliese a provocat o reacție violentă din partea familiilor și prietenilor acesteia, care au agresat personalul medical, inclusiv chirurgi, anesteziști și asistente. Trei medici au fost răniți, unul suferind o fractură severă la mână după ce aceasta a fost prinsă într-o ușă.

Potrivit martorilor oculari, haosul a durat zeci de minute, timp în care echipa medicală a încercat să se apere și să evite o tragedie și mai mare. După intervenția forțelor de ordine, situația a fost adusă sub control, însă rămâne deschisă o anchetă pentru a se determina circumstanțele exacte ale acestui incident și pentru a se lua măsuri împotriva celor vinovați.

Poliția locală a demarat o investigație pentru a identifica persoanele implicate în atacul violent, care nu este un incident izolat în cadrul Policlinicii Riuniti. Se estimează că atacatorii au fost cel puțin 50 la număr.

Cotidianul de sănătate Assocarenews a solicitat măsuri imediate din partea guvernului și a opoziției, subliniind necesitatea de a proteja personalul medical de violențele frecvente. „Este timpul să se ia măsuri serioase pentru a proteja personalul medical și pentru a preveni astfel de incidente violente care afectează grav activitatea spitalelor,” se arată în comunicatul de presă. 

Criticile sunt adresate și efectelor secundare ale violenței, care contribuie la creșterea timpilor de așteptare în camerele de urgență, afectând calitatea îngrijirii și resursele disponibile.

VIDEO

 

Youtube video image

Istoricul tragediei și contextul medical

 

Natasha Pugliese a fost spitalizată inițial în luna iunie, în urma unui accident de mașină produs în Cerignola. După luni de zile petrecute la terapie intensivă, a fost transferată la secția de chirurgie toracică a Policlinico Riuniti pentru o intervenție chirurgicală delicată, menită să-i salveze viața. Cu toate eforturile echipei medicale, operația nu a avut rezultatul dorit, iar starea fetei s-a deteriorat dramatic, conducând la decesul acesteia.

Transferul pacientei de la spitalul din orașul său natal la Foggia a fost realizat rapid, în noaptea de 18 iunie, după ce a suferit un accident grav de scuter în apropierea stadionului Cerignola. În urma primelor îngrijiri, a fost transportată cu elicopterul medical la Policlinico Riuniti din Foggia, unde a rămas internată până la momentul operației.

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel