Morcovi pe grătar, o garnitură simplă și gustoasă. Prepară și tu o mâncare plină de vitamine

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Morcovi pe grătar, o garnitură simplă și gustoasă. Sursa foto: freepik.com
Morcovi pe grătar, o garnitură simplă și gustoasă. Sursa foto: freepik.com

Morcovii la grătar sunt o garnitură gustoasă și foarte ușor de preparat, ideală pentru a însoți principalele preparate din carne sau pește. 

Spre deosebire de alte legume la grătar, cum ar fi dovleceii sau vinetele, morcovii rămân mai fermi și mai crocanți.

Nu durează decât câteva minute pentru a găti morcovii pe grătar: este suficient să tăiați morcovii în felii de aceeași grosime și să le prăjiți pe grătar sau tigaie. Dacă doriți îi puteți condimenta doar cu sare și ulei de măsline extravirgin sau puteți adăuga ierburi.

Ingrediente:

morcovi - 600 grame,

pătrunjel - 1 legătură,

sare după gust,

ulei de măsline extra virgin - 40 ml.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Se spală morcovii sub jet de apă, se taie capetele, apoi se curăță. Taie morcovii în jumătate pe lungime, încercând să obții felii de aceeași grosime, astfel încât să se gătească uniform. Morcovi foarte mari se taie în felii, nu în jumătate.

Pune morcovii pe grătarul încins și gătește-i aproximativ 3 minute. Morcovii se întorc și se mai gătesc alte 3 minute pe cealaltă parte.

Pește prăjit în sos de roșii, un preparat gustos și sănătos

Când morcovii sunt gata, se pun pe o farfurie, se condimentează cu un praf de sare, se stropesc cu ulei de măsline și, la final, se presară pătrunjel tocat. Poftă bună!

 

Vezi și: Un mic dejun original: omletă cu castraveți proaspeți

 

 

Folosind această rețetă, puteți pregăti un preparat original, proaspăt și gustos, care vă va surprinde plăcut familia - o omletă cu castraveți. 

Castravetele va îmbogăți omleta cu prospețime și un gust dulce. Puteți curăța castravetele de coajă pentru un rezultat mai blând sau îl puteți lăsa cu coajă, pentru un rezultat crocant.

Rețeta autentică pentru sosul Tzatziki. Este atât de gustos, încât te lingi pe degete

Dacă preferați a doua variantă, deoarece coaja este bogată în săruri minerale și fibre,  spălați castraveții foarte bine înainte de a-i găti.

Ingrediente:

castraveți - 2 bucăți,

ouă - 4 bucăți,

lapte - 150 ml,

sare și piper după gust,

verdeață după gust,

unt - 20 grame.

 

Modul de preparare

 

Spălați castraveții, uscați-i și tăiați-i în cercuri. Puneți ulei într-o tigaie și prăjește castraveții, amestecând, timp de 5 minute.

Bate ouăle, adaugă laptele, sarea, piperul și verdeața tocată. Amestecați bine.

Vrei să slăbești câteva kilograme fără efort? Mizează pe castraveți!

Turnați această compoziție peste castraveți și gătiți, amestecând, timp de 5 minute. Se acoperă apoi cu un capac și se gătește la foc mic încă 5-7 minute.

Serviți omleta cu castraveți alături de o felie de pâine proaspătă. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

   - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

 - https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel