Publicitate
Ionel Arsene. 51 de ani. Preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ timp de şase ani şi unul dintre ultimii baroni ai Partidului Social Democrat. Acum - un nume pe lista urmăriţilor internaţional. Ieri, Arsene a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare pentru trafic de influenţă.
Imediat după pronunţare, poliţiştii au mers să îl ridice de-acasă. Nu l-au găsit.
Surse din anchetă, citate de Observator, susțin că Ionel Arsene ar fi părăsit România cu 5-6 zile înainte de verdictul final al judecătorilor, cu destinația Italia, de pe Aeroportul Otopeni.
În Brescia, Arsene ar avea o firmă de construcţii înfiinţată încă din 2018 în care administrator este cumătrul său. Ar deţine inclusiv drept de rezidenţă.
Italia, Raiul fugarilor români
Italia a devenit Raiul fugarilor români care vor să scape de executarea pedepselor. Procedurile de extrădare durează, iar autorităţile din Peninsulă pot refuza predarea celor care au rezidenţă aici.
Alina Bica
- reţinută în Italia în 2020
- favorizarea infractorului
- 4 ani de închisoare
Daniel Dragomir
- reţinut în Italia în 2021
- fapte de corupţie
- 3 ani şi 10 luni de închisoare
Dragoş Săvulescu
- reţinut în Italia în 2019
- retrocedări ilegale de terenuri
- 5 ani şi 6 luni de închisoare.
Lista lungă a celor care se pun la adăpost de lege în Italia
Printre ei, nume grele: fosta şefă DIICOT Alina Bica, fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, Dragoş Săvulescu sau Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal.
Cât îl va ajuta legea italiană şi pe Ionel Arsene, rămâne de văzut. Cert este că în urma lui, în ţară, rămân „realizări” care ne afectează pe toţi.
Fostul președinte al PSD Neamț ar fi fost implicat în mai multe afaceri. Iar ultimul scandal este legat de reabilitarea acestui pod de la Luțca, pod care s-a prăbușit anul trecut, moment în care și carieră să politică a luat-o la vale. După scandalul prăbuşirii podului de la Luţca, reabilitat de curând, Ionel Arsene s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte PSD Neamţ.
„Este o experienţă care nu m-a dărâmat pe mine personal pentru că sunt un bărbat puternic. Eu ştiu că sunt nevinovat”, spunea Arsene.
După condamnare, prefectul de Neamţ a precizat că în termen de zece zile de la decizie se va lua o hotărâre privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean.
Sentinţa a venit după opt ani de procese, 33 de termene şi dosare strămutate de la Neamţ la Bacău, apoi la Braşov. În 2013 i-ar fi oferit 100.000 de euro lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, primar la acea vreme în Piatra Neamţ, pentru a-şi elimina un adversar politic cu ajutorul Agenţiei Naţionale de Integritate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News