"Nu suntem fericiți! Nu suntem mulțumiți!", au scandat protestatarii, fluturând steaguri sindicale și sunând din claxoane în timp ce directorul magazinului, Alexandre Liot, încerca să se adreseze jurnaliștilor.
O destinație populară pentru cumpărături, în special pentru vizitatorii americani și chinezi din capitala franceză, ceremonia anuală a bradului iluminat de Crăciun a magazinului de pe Bulevardul Haussmann a fost prezidată în trecut de celebrități, printre care actrița Jessica Chastain și cântăreața Beth Ditto.
Oamenii protestează pentru salarii mai mari.
Marc Correas, un vânzător în departamentul de încălțăminte pentru femei, a declarat că angajații protestează pentru salarii mai mari.
"Este inadmisibil ca în 2022 să câștigi 1.200 de euro pe lună", a declarat Correas.
"Ne pare rău că s-a întâmplat acest lucru", a declarat un purtător de cuvânt al Galeries Lafayette, precizând că sindicatele care protestează nu reflectă "calitatea dialogului social al companiei".
Protestele au loc în contextul în care retailerii europeni se pregătesc ca cumpărătorii să reducă cheltuielile în acest sezon de sărbători, în timp ce costurile de desfășurare a afacerilor nu dau semne de diminuare, comprimând marjele de profit.
Retailerii din Europa trebuie să găsească un echilibru delicat în ceea ce privește afișajele de Crăciun din acest an, încercând să creeze suficientă strălucire festivă pentru a relaxa clienții cu bani, dar recunoscând în același timp impactul crizei energetice, conform Reuters.
Protestele continuă în Franța pe mai multe planuri.
Angajații Air France amenință cu greva în perioada sărbătorilor de Crăciun
Călătoriile în perioada sărbătorilor de Crăciun ar putea fi complicate anul acesta în Franța, după ce sindicatele care reprezintă personalul de cabină al Air France au anunțat că au depus un preaviz de grevă pentru perioada Crăciunului și a Anului Nou.
Sindicatele UNAC și SNGAF, care reprezintă personalul navigant, au amenințat cu acțiuni sindicale ca răspuns la ceea ce consideră că managementul nu a reușit să prelungească Contractul Colectiv - care a expirat la sfârșitul lunii octombrie - în timpul negocierilor de la începutul acestei toamne.
Greva propusă ar urma să se desfășoare între 22 decembrie și 2 ianuarie, ceea ce ar putea provoca ravagii în perioada sărbătorilor - o perioadă crucială pentru industria aeronautică, care încă se recuperează după pierderile suferite în timpul pandemiei Covid-19.
Într-o declarație publicată marți, sindicatele au declarat că solicită "negocierea unei soluții contractuale temporare care să înlocuiască Contractul Colectiv".
Potrivit comunicatului, preavizul de grevă a fost menit să "servească drept avertisment pentru conducerea noastră" și să amenințe cu o "mobilizare puternică" dacă nu se va ține cont de acest avertisment.
Potrivit unui reportaj publicat de Le Monde, negocierile din toamnă s-au axat în mare măsură pe planurile de modificare a numărului de însoțitori de bord pe zbor, conducerea preferând să folosească un membru al echipajului de cabină la fiecare 51 de pasageri, în loc de unul la fiecare 48, care este standardul actual pentru zborurile pe distanțe lungi. În schimb, sindicatele au luptat pentru păstrarea standardelor existente, conform The Local.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News