Muncitorul din Italia, abandonat de angajatori, după ce și-a pierdut brațul într-un accident la muncă, s-a stins din viață în fața medicilor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sfârșit tragic pentru o româncă în Italia: încă o victimă a intersecției mortale. Femeia a lăsat în urmă un copil
Sfârșit tragic pentru o româncă în Italia: încă o victimă a intersecției mortale. Femeia a lăsat în urmă un copil

Muncitorul agricol, abandonat în fața casei de către angajatorii săi, după ce a suferit un accident grav la muncă, s-a stins din viață la Spitalul San Camillo din Roma.

Incidentul tragic a avut loc luni, 17 iunie, în provincia Latina, situată în apropierea Romei, unde Satnam a fost grav rănit de un utilaj pentru tăierea fânului. Mașina i-a tăiat un braț și i-a provocat alte răni grave.

După accidentul la locul de muncă, angajatorii au transportat bărbatul cu un microbuz, împreună cu alți muncitori, către locuința sa și l-au abandonat în fața casei. Brațul amputat a fost așezat într-o lădiță de legume de către unul dintre colegii săi. Alături de Satnam se afla și soția lui, care lucra împreună cu el și a fost cea care a alertat serviciile medicale de urgență după ce au fost abandonați.

 

Muncitorul nu a rezistat în urma accidentului

 

În ciuda intervenției medicale rapide și a eforturilor susținute ale echipei medicale, bărbatul nu a supraviețuit. Hardeep Kaur, secretar general al sindicatului Flai Cgil Latina, a descris scena ca fiind „ireală”, adăugând că soția lui Satnam, devastată, implora să fie dus la spital.

„Era o scenă ireală. Soția lui Satnam era devastată, continuând să ceară ca cineva să-l ducă la spital. Se arunca la picioarele salvatorilor veniți cu ambulanța și chiar dacă nu vorbea italiana toți am înțeles ce simțea.”, a declarat Kaur.

Reprezentanții filialelor Flai Cgil Frosinone, Latina, Roma și Lazio au emis o declarație în care și-au exprimat indignarea și tristețea:

„Ceea ce s-a întâmplat în provincia Latina este de o gravitate și cruzime inacceptabilă, demonstrând un dispreț total pentru viața umană. Acest incident tragic este rezultatul unei stări de exploatare care caracterizează prea multe zone din sectorul agricol. Suntem alături de soția lui Satnam, de colegii săi de muncă și de toți cei care au încercat să-l salveze. Suntem solidari cu comunitatea indiană și cu toți muncitorii angajați la muncă pe câmpurile noastre, și le spunem că pot conta pe noi. Vom continua să luptăm împotriva exploatării și să cerem dreptate.”

 

„Demnitatea trebuie să fie cuvântul de ordine”

 

Orlando Tripodi, președintele comisiei de muncă din Consiliul Regional Lazio, și-a exprimat regretul profund pentru moartea lui Satnam Singh și a anunțat intenția de a convoca o comisie specială pentru a combate aceste incidente.

„Trebuie să combatem împreună caporalii, fără distincții politice și ideologice. Demnitatea trebuie să fie cuvântul de ordine”, a afirmat Tripodi, adăugând că este necesară o pedeapsă exemplară pentru cei care l-au abandonat pe Satnam fără milă.

„Caporalato” este un fenomen de exploatare a muncitorilor, în special în sectorul agricol, prin intermediul unor intermediari ilegali, cunoscuți sub numele de “caporali”. Acești intermediari recrutează muncitori, adesea migranți, pentru a lucra în condiții precare și cu salarii mult sub nivelul legal, reținând o parte semnificativă din câștigurile lor. Caporalii se ocupă de organizarea muncii pe câmpuri, transportul muncitorilor și chiar de cazarea acestora, însă de multe ori în condiții deplorabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel