Musaca italiană, cu cartofi și parmezan. E pur și simplu un deliciu!

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Musaca italiană, cu cartofi și parmezan. O rețetă pur și simplu delicioasă
Musaca italiană, cu cartofi și parmezan. O rețetă pur și simplu delicioasă

Musacaua italiană cu cartofi și parmezan este un fel de mâncare bogat și gustos, perfect pentru o masă în familie, poate în locul clasicelor paste la cuptor, sau ca antreu. Este o rețetă care se personalizează foarte ușor. 

Musaca italiană se prepară cu straturi de cartofi fierți, alternate cu sos de roșii, brânză provolone, parmezan și busuioc, toate gratinate la cuptor pentru un rezultat cu adevărat irezistibil.

Această rețetă de musaca italiană cu cartofi și parmezan este o rețetă versatilă, pe care o putem personaliza și prepara adăugând alte ingrediente în funcție de gusturile noastre sau de ceea ce avem în frigider: de exemplu, putem adăuga alte legume, înlocui brânza sau îmbogăți cu câteva felii de șuncă fiartă.

Ingrediente (pentru un vas de copt de 25x15 cm)

 

- 8 cartofi fierți de mărime medie

- 250 g brânză provolone

- 50 g parmezan ras

- busuioc

- sare și piper, după gust

Pentru sos ai nevoie de:

- 500 ml piure de roșii

- 1 cățel usturoi

- ulei de măsline extravirgin

- sare, după gust

- busuioc, după gust

Musaca italiană, cu cartofi și parmezan. Mod de preparare

 

Întâi preparați sosul de roșii:

Într-o cratiță, se rumenește usturoiul în puțin ulei, se adaugă piureul de roșii, se condimentează cu sare și se fierbe sosul timp de 15 minute.

Se oprește focul și se adăugă busuiocul tocat.

Se curăță cartofii fierți, se taie în felii de cel puțin 4-5 mm grosime.

Pregătiți parmezanul întinzând un strat de sos pe fundul unei forme de copt de 25x15 cm. Formați primul strat de cartofi.

Adăugați mai mult sos de roșii și distribuiți uniform.

Se adaugă brânza provolone tăiată cubulețe și brânza rasă.

Se parfumează fiecare strat cu frunze de busuioc tocate și se continuă în acest fel până la epuizarea tuturor ingredientelor.

Se face ultimul strat prin suprapunerea ușoară a cartofilor.

Se acoperă cu un strat generos de sos și o cantitate generoasă de parmezan. Coaceți musacaua la 200 de grade timp de aproximativ 25 de minute, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se așeze câteva minute înainte de a o servi.

Sfaturi pentru un preparat excepțional

 

Această rețetă de musaca italiană cu cartofi și parmezan poate fi păstrată până la o zi la temperatura camerei.

Tăiați feliile de cartofi cu o grosime de cel puțin 4-5 mm, altfel se vor desface în timpul gătitului și nu veți vedea straturile când le veți tăia. 

Poți folosi mai multe feluri de brânză, atâta timp cât se topește. Poți adăuga șuncă fiartă sau cârnați. Iubitorii de legume pot adăuga, de asemenea, felii de ardei, dovlecei sau vinete.

Vezi și: Tort de mere cu iaurt. Rețeta rapidă, cu rezultat garantat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel