Naomi Osaka i l-a "furat" Simonei Halep pe Mouratoglu: "Nu vreau să am regrete" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Naomi Osaka a vorbit despre colaborarea cu Patrick Mouratoglou. 

Naomi Osaka, fostul număr unu mondial în tenisul feminin, a început recent colaborarea cu antrenorul francez Patrick Mouratoglou.

Mouratoglou, cunoscut pentru colaborările sale cu vedete de prim rang precum Serena Williams și Simona Halep, este considerat unul dintre cei mai influenți antrenori din tenisul modern. Într-un interviu acordat BBC, Osaka a explicat că inițial a avut rețineri în a lucra cu Mouratoglou, dar în cele din urmă a decis să nu lase temerile să o oprească, afirmând că este determinată să nu aibă regrete în această etapă a carierei sale.

"Faptul că a fost antrenorul Serenei m-a făcut să vreau să-l evit, pentru că personalitatea sa este atât de mare. Nu este nepoliticos, pentru că am aflat că nu este adevărat, dar nu ştiam dacă a fost un antrenor bun când a antrenat-o pe Serena. Apoi l-am cunoscut, am vorbit cu el, am lucrat cu el pe teren. Este absolut un antrenor foarte bun", a declarat Osaka. Aceasta a mărturisit că percepția sa despre Mouratoglou s-a schimbat radical după ce l-a cunoscut personal și a început să colaboreze cu el.

Osaka încă nu și-a reintrat în formă

 

Naomi Osaka a revenit pe teren în luna ianuarie, după o pauză în care a adus pe lume primul ei copil. Întoarcerea în circuit nu a fost deloc ușoară, însă sportiva japoneză rămâne motivată să își recapete forma de odinioară. De la revenirea sa, Osaka a avut dificultăți în a se impune în turneele majore. În cele 16 competiții în care a participat până acum, doar în două a reușit să ajungă în sferturile de finală, iar în turneele de Mare Șlem nu a reușit să depășească faza turului secund. 

"Cred că sunt într-o etapă a vieţii mele în care nu vreau să am regrete", a explicat Osaka, exprimându-și încrederea în noua direcție pe care o urmează alături de Mouratoglou.

"Prefer să apăs pe trăgaci şi nu vreau să spun 'eşec', dar simt că trebuie să învăţ cât mai multe în această etapă a carierei mele. Încerc să nu intru în relaţii cu oamenii pe termen scurt. Încerc să mă gândesc la asta ca la un angajament pe termen lung", a continuat ea și a sugerat că dorește o colaborare durabilă cu antrenorul francez, nu doar o simplă încercare temporară de a schimba lucrurile.

Primele victorii din acest an

 

Primele semne pozitive ale acestui parteneriat au apărut deja. Osaka a obţinut miercuri prima sa victorie sub îndrumarea lui Patrick Mouratoglou, învingând-o pe italianca Lucia Bronzetti cu 6-3, 6-2, în cadrul primului tur al turneului de la Beijing. Aceasta victorie a reprezentat nu doar o confirmare a potențialului acestei noi colaborări, ci și un impuls de încredere pentru jucătoarea japoneză, care a demonstrat că poate reveni la nivelul competițional care i-a adus odinioară faima.

Turneul de la Beijing este special pentru Osaka, fiind primul ei Open al Chinei la care participă de la câștigarea titlului în 2019. Victoria împotriva Luciei Bronzetti o propulsează în turul secund, unde o va întâlni pe rusoaica Iulia Putințeva. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel