Adesea însoțită de frișcă sau înghețată de vanilie, negresa poate fi savurată în orice moment al zilei. Să vedem care sunt ingredientele de care avem nevoie și modul de preparare al acestui irezistibil și delicios desert, care se face într-un timp scurt.
Ingrediente:
5 ouă,
350 g de ciocolată neagră,
170 g de nuci decojite,
200 g de unt la temperatura camerei,
270 g de făină,
250 g zahăr,
10 g de sare,
1 plic de vaniline,
mentă după gust
Timp de gătit: 20 minute
Timp de preparare: 10 minute
Negresă de ciocolată, cu nucă și mentă. Un desert delicios și irezistibil. Pașii care trebuie urmați
Tocați ciocolata și topiți-o la cuptorul cu microunde. Când este aproape topită, adăugați untul la temperatura camerei, tăiat în bucăți, și amestecați bine până se topește. Între timp, prăjiți nucile timp de 5 minute, într-un cuptor preîncălzit, la 180 grade. După ce s-au răcit, nucile prăjite se toacă în bucăți mai mari.
Încercați și: Tort de ciocolată. Fără făină și fără unt, gata în 5 minute. Rețeta unui desert, care se prepară la cuptorul cu micorunde
Amestecați cu un blender aproximativ douăzeci de frunze de mentă și câteva linguri de zahăr pentru a obține o pastă pe care o veți combina cu amestecul de ciocolată și unt.
Vedeți și: Ouă de ciocolată făcute în casă. Reţetă simplă şi jucăuşă pentru cei mici şi cei mari
Ouăle se pun într-un castron și se se mixează cu un tel electric. Adăugați zahărul și vanilia și continuați să mixați până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Adăugați praful de sare și apoi comp, apoi pasta de mentă, ciocolată și unt. În cele din urmă, încorporați făina cu o spatulă, apoi adaugați nucile tocate.
Ar putea să vă placă și: Fursecuri de ciocolată neagră, fără zahăr. Ușor, rapid și gustos. Rețeta pas cu pas
Ungeți cu puțin unt și tapetați cu făină o matriță dreptunghiulară, apoi turnați în ea compoziția, nivelând-o cu o spatulă pentru a o distribui uniform. matrița se dă într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de 25 de minute. Negresa se scoate din cuptor și se lasă să se răcească complet. Când s-a răcit, negresa se taie, iar porțiile se decorează cu frunze de mentă. Desertul poate fi servit cu înghețată sau smântână. Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News