Negrese de post cu cremă de nucă de cocos - un desert simplu și foarte aromat

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Negrese de post cu cremă de nucă de cocos - un desert simplu și foarte aromat / Foto: Captură video youtube
Negrese de post cu cremă de nucă de cocos - un desert simplu și foarte aromat / Foto: Captură video youtube

Negrese de post cu cremă de nucă de cocos făcute cu cacao și acoperite cu glazură dulce de post: au un gust incredibil de delicios!

Fie că mănânci vegan tot timpul sau doar în perioada de post, vei adora acest deliciu incredibil!

Perioada postului de Paște este reprezentată de săptămânile dinaintea sărbătorii de Paște, care anul acesta va avea loc pe 16 aprilie. Majoritatea românilor sunt ortodocși și respectă regulile postului, așa că acest desert îi va ajuta să treacă mai ușor peste tentațiile dulci care ne înconjoară. 

Negresele cu cremă de cocos nu sunt unele obișnuite, așa cum obișnuiesc bunicile să le gătească, ci au în plus această aromă minunată. Sunt atât de gustoase și ușor de pregătit, încât le vei găti chiar și când nu este post.

Vezi și: Ciocolată de casă de post. Un desert incredibil de dulce și gata în 30 de minute

Negrese de post cu cremă de nucă de cocos - Ingrediente

 

- 180 g de făină de toate felurile
- 200 g de zahăr granulat
- 3 linguri de pudră de cacao neîndulcită
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță de sare de mare fină
- 240 ml de apă
- 5 linguri de ulei vegetal
- 1 lingură de oțet de vin alb
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 cutie de lapte de nucă de cocos, numai crema groasă din partea de sus a cutiei
- 3-5 linguri de zahăr pudră

Vezi și: Tort de morcovi cu glazură de cremă de brânză, un desert ușor de gătit și excelent pentru orice ocazie

 

Negrese de post cu cremă de nucă de cocos - Instrucțiuni

 

Puneți cutia de lapte de cocos la frigider peste noapte sau cel puțin 3-4 ore înainte de a o folosi. Asigurați-vă că nu agitați deloc cutia, acest lucru va permite cremei să se întărească în partea de sus a cutiei.

Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Tapetați o tavă de tort (aproximativ 20×20 cm) cu hârtie de copt.

Într-un castron, bateți împreună făina, zahărul, cacaua, bicarbonatul de sodiu, sarea, apa, uleiul, oțetul și extractul de vanilie. Turnați amestecul în tava pregătită și coaceți timp de 30 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii iese umedă, dar fără ca aluatul să se lipească de ea. Se lasă să se răcească complet.

Pentru a face glazura din cremă de nucă de cocos, scoateți cu grijă cutia din frigider și deschideți-o fără să o scuturați deloc. Puneți cu lingura cea mai mare parte din crema groasă în partea de sus a cutiei. Pune restul lichidului într-un alt recipient și adaugă-l la orice dorești în următoarele zile.

Adăugați aproximativ 3 linguri de zahăr pudră și bateți smântâna până când devine frumoasă și pufoasă. Gustați și adăugați mai mult zahăr pudră dacă doriți ca crema să fie mai dulce sau puțin mai tare. Tăiați tortul în pătrate și turnați puțină cremă de nucă de cocos pe fiecare pătrat.

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel