"Am făcut evaluările şi le facem în fiecare zi. V-aş da o statistică în condiţiile în care în 15 septembrie - 15 octombrie s-au prezentat la unităţile de primire urgenţă în jur de 255.000 de pacienţi, la internare rămânând în jur de 67.000. Aici ne referim la patologie non-COVID - majoritatea 90%", a spus ministrul, în cadrul dezbaterii online "Inovaţia medicală: acces, impact, schimbări'', organizata de DC Media Group.
El a afirmat că se poate observa o reticenţă a pacientului de a rămâne în spital în contextul pandemiei cu noul coronavirus.
"Putem vedea şi o reticenţă poate a pacientului care rămâne în spital după ce şi-a făcut o evaluare în contextul pandemiei, dar şi tendinţa de a trata sau de a ţine o legătură mai mult pe domiciliu. Suntem într-adevăr şi în acel moment în care avem o previziune să spunem aşa în care pacientul cronic, prin neprezentarea la medicul curant de specialitate sau medicul de familie, duce către o agravare a patologiei chiar dacă nu are elemente de decompensare în acest moment, dar viitorul îl vedem ca şi lipsă de evaluare pe care şi-o asumă în acest context pacientul, deşi condiţia trebuie să fie cea în care avem evaluarea la termenul care este stabilit", a spus ministrul, potrivit Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News