Soluţia dată marţi, de judecătorii Tribunalului Olt, poate fi contestată de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).
"Admite cererea şi dispune suspendarea executării dispoziţiei de destituire nr. 1242/04.02.2020 şi a dispoziției nr. 2400/16.03.2020, emise de IGPR până la soluţionarea definitivă a cauzei. Cu recurs în cinci zile de la comunicare", se arată în soluţia pe scurt, pe site-ul Tribunalului Olt.
Nicolae Alexe se afla la comanda Poliţiei Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşeanu, adolescenta care a dispărut după ce s-a urcat maşina lui Gheorghe Dincă. Alexe a coordonat, inițial, operaţiunea de căutare a fetei. În timpul cazului "Caracal", fostul adjunct al Poliţiei Olt a fost acuzat de legături cu lumea interlopă din judeţ.
Nicolae Alexe a fost destinuit din Poliţia Română în luna februarie a acestui an. El a constestat decizia de destituire emisă de IGPR, însă ministrul de Interne, Marcel Vela, i-a respins solicitarea, aşa că s-a adrestat instanţei.
Cristel Ioţu, vicepreşedintele Sindicatului poliţiştilor (SNPPC) din Olt, a declarat, pentru MEDIAFAX, că decizia arată că justiţia din România funcţionează.
"S-a mers pe teroare, pe frică, pe puterea exemplului. (...) Este un sistem care trebuie reformat, dar cu aplicarea legilor, nu cu trasarea sarcinilor de la un partid sau altul", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristel Ioţu, vicepreşedinte SNPPC Olt.
Un alt poliţist din Caracal acuzat că proteja clanurile interlope din oraş, Dan Dumitrescu, dat afară din Poliţia Română după cazul " Caracal", a câştigat în instanţă dreptul de a reveni la serviciu până la finalizarea procesului prin care contestă decizia de destituire.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News