Prezent la Realitatea TV, Nicolae Bănicioiu a fost rugat să explice demisia sa şi a fostului premier, Victor Ponta, în urma incendiului de la #Colectiv, în care au murit 64 de oameni.
"Noi ne-am asumat atunci că în momentul în care o parte a populaţiei este supărată, noi nu ne luptăm cu acea parte a populaţiei. În seara respectivă noi am retras jandarmii de pe traseu. Cred că a fost singura manifestație în care un Guvern și-a atras forțele de ordine", a declarat Nicolae Bănicioiu.
Nicolae Bănicioiu: Nu a fost o tragedie cauzată de noi
Candidatul Pro România la alegerile europarlamentare a ţinut să precizeze că nu guvernul Ponta a cauzat tragedia şi că nu el a fost ministru al Sănătăţii timp de 28 de ani.
"Nu a fost o tragedie cauzată de noi, în niciun caz. Sper că nu își imaginează nimeni așa ceva. Eu, pe partea medicală, alături de medicii de atunci, de Arafat, de şefa de la Salvare, Alis Grasu, de Lascăr şi de toţi ceilalţi profesori, am încercat să facem tot ceea ce putem pentru a salva cât mai mulţi oameni în condiţiile pe care le oferea România atunci. Nu Bănicioiu a fost ministru 28 de ani", a mai spus fostul ministru.
Nicolae Bănicioiu: Ne recunoaştem greşelile, asta e important
Bănicoiu a mai competat că sunt multe lucruri pe care şi le reproşează şi cei de la Pro România îşi rcunosc greşelile. A punctat apoi că lucrurile s-au înrăutăţit după tragedie.
"Uitându-te la rece, a fost primul dezastru de acest tip. Sunt multe de reproşat. Tocmai asta zic cei de la Pro România, "dom'le, noi am făcut şi greşeli". Dar, per ansamblu, lucrurile au mers mai bine în timpul guvernării noastre. Ne recunoaştem greşelile dar avem şi capacitatea de a învăţa din acele greşeli şi cred că asta este mult mai important. O tragedie de genul acela nu a mai fost gestionată până atunci de nimeni. Nu ne luăm după statistici internaţionale, că gradul de supravieţuire în România a fost mai bun sau nu, nici măcar asta. Un om dacă moare, e o tragedie pe care nu o poate repara nimeni.
Citeşte şi: REFERENDUM. Nicolae Bănicioiu (Pro România): "Justiţia nu e o temă aşa de importantă"
Din păcate, după Colectiv, lucrurile nu au continuat, nu s-a făcut mai nimci şi nu s-a reparat mai nimic. Gândiţi-vă că la Colectiv 182 de arşi mari au putut fi gestionaţi, într-o situaţie, da, cu pierderi şi oameni care au fost salvaţi iar la un an după, România nu mai putea gestiona un mare ars", a mai spus Nicolae Bănicioiu la Realitatea TV.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News