Nicolae Ciucă a demisionat: Premierul a semnat demisia după suspendarea grevei din educație. UPDATE / VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier
Nicolae Ciucă a demisionat din funcția de premier

Nicolae Ciucă și-a depus, luni, demisia din funcția de premier. În scurt timp acesta urmează să facă anunțul oficial.

Premierul Nicolae Ciucă și-a depus demisia, luni, după ședința de guvern. El a fost aplaudat la final de către toți miniștrii, au precizat surse oficiale.

Nicolae Ciucă așteaptă publicarea ordonanței privind salariile din Educație pentru a-și anunța demisia oficial. Acesta urmează să facă oficial anunțul demisiei, în cadrul unei conferințe de presă, programată pentru ora 15.00. El și-ar fi depus deja demisia la Secretariatul General al Guvernului.

Planul pentru plecarea de la Guvern a fost discutat la nivelul Coaliției cu președintele Klaus Iohannis, însă un anunț formal l-a făcut după ședința de guvern, în care s-au aprobat ordonanțele ca urmare a revendicărilor sindicatelor din Educație.

UPDATE, ora 16.00

Premierul Nicolae Ciucă face, la ora 16:00, declarații de presă, la sediul Guvernului. Liderul PNL este așteptat să-și depună mandatul. La ora 17:00, liderii Coaliției se întâlnesc la Guvern.

 

„A venit momentul în care îmi închei activitatea de premier”, a declarat Ciucă.

Principalele declarații ale lui Nicolae Ciucă

 

* În urmă cu 2 săptămâni, împreună cu ceilalți lideri ai coaliției, ne-am asumat că rotativa nu se produce pe 25 mai și continuăm până se încheie conflictul din educație.

* Am reușit să convenim asupra unei forme de act normativ pentru a acoperi doleanțele dascălilor.

* Ca atare, considerat fiind că acest conflict este încheiat, a venit momentul în care îmi închei activitatea de prim-ministru.

* Încep procedurile pentru rocada guvernamentală.

* Până la învestirea noului guvern vom avea un guvern interimar.

* Ne-am propus ca noul guvern să fie învestit până joi.

* La final de mandat, mulțumesc celor cu care am lucrat în această perioadă.

Nicolae Ciucă a demisionat după suspendarea grevei din educație

 

„Coaliția a asumat cu maximă responsabilitate. Am considerat că e absolut necesar să încheiem acest conflict de muncă. În acest moment vom adopta ordonanțele de urgență. Trebuie să amintim că nu doar partea salarială contează, ci și investițiile din învățământ. Am cuprins aceste elemente în noile legi ale educației”, spunea Ciucă la începutul ședinței de guvern.

Rocada guvernamentală s-ar putea declanșa chiar în cursul zilei de azi, iar foarte rapid Marcel Ciolacu ar urma să fie desemnat premier.

Premierul aștepta un răspuns de la sindicatele din educație dacă încetează sau nu greva. Profesorii au decis să suspende însă proteste declanșate din 22 mai.

Ciucă și-a anunțat demisia la finalul ședinței de guvern, iar după consultări rapide la Cotroceni, liderul PSD va fi nominalizat pentru funcția de șef al guvernului urmând ca procedura să se desfășoare pe repede înainte, până la finalul acestei săptămâni.

Premier interimar, până când Ciolacu va fi nominalizat de Klaus Iohannis, ar urma să fie Lucian Bode sau Cătălin Predoiu.

„Icoanele și drapelele de lupta ale unităților pe care le-a avut în subordine când era cadru activ sunt obiectele cu care a venit și cu care pleacă din sediul Guvernului”, a precizat jurnalistul TVR Vlad Ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel