Nicolae Ciucă, despre majorarea salariului minim pe economie și înghețarea punctului de amendă

Cristina Iacob |
Data publicării:
Nicolae Ciucă, în studioul DC Media Group
Nicolae Ciucă, în studioul DC Media Group

Guvernul urmează să aprobe majorarea salariului minim și înghețarea punctului de amendă la nivelul salariului minim actual. 

Majorarea salariului minim va fi aprobată săptămâna viitoare de Guvern, la fel şi îngheţarea punctului de amendă la nivelul salariului minim actual, a declarat vineri preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă.

"A fost o decizie care a fost aprobată în coaliţie, iar motivul pentru care s-a transferat pentru săptămâna viitoare a fost acela că pentru a putea să se menţină nivelul amenzilor la salariul minim de 3.300 de lei nu este suficientă o hotărâre de guvern, ci este nevoie de o ordonanţă de urgenţă, motiv pentru care Ministerul Finanţelor va elabora o ordonanţă de urgenţă care urmează să intre în aprobare săptămâna viitoare", a explicat Ciucă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ceremoniei de semnare a finanțării pentru Spitalul Sectorului 6, la care au participat și alte personalități precum primarul Ciprian Ciucu, viceguvernatorul BDCE Toma Bocek, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adrian Veștea, ministrul Finanțelor Marcel Boloș și ministrul Energiei Sebastian Burduja.

Citește și: Românii fără asigurare medicală de stat pot beneficia de câteva servicii medicale gratuite decontate de CNAS

Reamintim că guvernanții au decis să crească salariul minim brut din data de 1 iulie 2024, urmând ca salariații din România care lucrează pe salariul minim pe economie vor încasa mai mulți bani. Creșterea este una importantă la nivel procentual: raportată la actualul salariul minim aflat în plată, care este 3300 lei, creșterea este de 12%.

Așadar, raportat la cursul BNR, din 1 iulie în România nimeni nu va câștiga mai puțin de 466 euro.

Citește în continuare despre majorarea salariului minim brut AICI

---------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel