Nicușor Dan a dat "atacul de noapte" la planșeul Unirii. Polițiștii locali s-au pus în fața buldozerelor și au sunat la ambulanță

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Nicușor Dan a revenit însoțit de poliția locală a Municipiului București și continuă scandalul la planșeul Unirii. 

Scenele din centrul Bucureștiului au devenit hilare: Nicușor Dan a venit înconjurat de polițiștii de la Primăria Generală a Municipiului București să dărâme gardurile montate de oamenii primarului PSD Daniel Băluță. Acestea au fost montate pentru a începe reparațiile la planșeul Unirii, în urma unei autorizații emisă de primarul Sectorului 3, primarul Robert Negoiță, proaspăt intrat și el în PSD.

"Am dat o dispoziție de dărâmare a acestor garduri și a șantierului ilegal," a spus Nicușor Dan ajuns în această seară din nou în zona Unirii. 

Nicușor Dan a adus cu el și mai multe buldozere pentru dărâmarea gardurilor însă polițiștii locali de la Sectorul 4, aflați în subordinea Primăriei Sectorului 4, s-au pus în fața acestor buldozere. Angajații lui Nicușor Dan au vrut să intre cu buldozere în garduri însă polițiștii locali de la Sectorul 4 au refuzat să de dea la o parte. Unii dintre ei au reclamat că au fost atinși de buldozere și au sunat la ambulanță. La fața locului a ajuns și poliția națională, care trebuie să împartă ordinea între cele două poliții locale, care pare să acționeze ca niște gărzi private în cazul tuturor primarilor implicați.  

"Aceste garduri vor dispărea în cele din urmă, pentru că România este un stat de drept. Ele vor dispărea ori în cinci minute, ori mâine dimineață," a spus Nicușor Dan. 

Întrebat ce s-a întâmplat cu polițiștii de la primăria Sectorului 4, Nicușor Dan spune că nu crede că li s-a întâmplat ceva și că n-ar fi fost atinși de buldozere.

Scene de comedie la planșeul Unirii

 

"Eu am venit cu o dispoziție locală și am așteptat. Nu cred că trebuie să rogi poliția să își îndeplinească dispozițiile legale. Nu cred că este cazul să sunăm la ministrul de Interne ca să rezolvăm situația," a spus Nicușor Dan.

Scenele care se petrec luni seara în Piața Unirii sunt tragico-comice: protestatarul Marian Ceaușescu, aflat la fața locului s-a oferit să-i dea numărul personal de telefon al ministrului de Interne, Cătălin Predoiu, lui Nicușor Dan. 

Situația este hilară pentru că primarului Sectorului 3, Robert Negoiță i-a emis autorizație de construcție omologului său din PSD de la Sectorul 4, Daniel Băluță. Pentru că planșeul se afla pe "teritoriul" sectorului 3 pe o zonă de câteva sute de metri, autorizația include doar acea zonă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel