Publicitate
"O să fie o rectificare bugetară în cursul lunii august, aşa a anunţat Guvernul. Eu sper ca în cadrul acestei rectificări bugetare să existe o ridicare a plafonului de îndatorare pentru municipiul Bucureşti, pentru ca ridicarea plafonului să permită achitarea acestor datorii şi plata primei tranşe către achiziţia ELCEN. Acesta este sprijinul de la Guvern pe care l-am solicitat şi sunt optimist că o să-l primim.
În situaţia în care ni se permite această îndatorare, o să stingem atât aceste diferenţe de preţ, care sunt de ordinul 400 de milioane de lei, cât şi datoria curentă, care în momentul de faţă este sub 400 de milioane de lei, şi la începutul săptămânii viitoare o să fie undeva la 330-340 de milioane de lei", a precizat Nicuşor Dan, care a participat la deschiderea şantierului din Pantelimon pentru modernizarea reţelei de termoficare.
Nicuşor Dan: „Aceşti bani trebuie să fie recunoscuţi de către Consiliul General”
Întrebat cum achită datoria Termoenergetica către ELCEN, care este dublă faţă de datoria Primăriei Capitalei la Termoenergetica, edilul a spus că nu e vorba de o pierdere financiară, ci e o "chestiune tehnică".
"Nu e vorba de o pierdere financiară, e o chestiune tehnică, în sensul că tariful cu care ELCEN vinde către Termoenergetica este dat de către ANRE, în baza unor normative pe care ANRE le are şi care nu corespunde cu tariful real în ceea ce priveşte pierderile. Şi din cauza asta există o diferenţă care este estimată cam la 120 de milioane de lei pe 2020 şi la vreo 220 de milioane de lei pe 2021. Şi aceşti bani trebuie să fie recunoscuţi de către Consiliul General", a mai spus Nicuşor Dan, conform Agerpres.
Vezi și
Nicușor Dan: Urmează a doua sesiune de selecţie a proiectelor pentru protecţia mediului înconjurător şi animalelor din Capitală
Municipalitatea începe cea de-a doua sesiune de selecţie a proiectelor din domeniul protecţia mediului înconjurător şi animalelor, a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
Nicușor Dan a precizat, marţi, pe Facebook, că proiectele vor beneficia de finanţare nerambursabilă din partea Primăriei Capitalei în baza Legii 350/2005, iar bugetul destinat programului este de 1,9 milioane de lei.
Sesiunea de depunere a proiectelor începe joi, iar data limită pentru depunerea propunerilor este 2 septembrie, ora 16,30, conform Agerpres.
În ceea ce priveşte protecţia mediului înconjurător, se au în vedere următoarele categorii de proiecte de interes general sau local: susţinerea şi promovarea protecţiei mediului prin utilizarea unor mijloace de transport ecologice; îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti; dezvoltarea spiritului civic şi ecologic urban prin activităţi de voluntariat; creşterea suprafeţelor şi a calităţii spaţiilor verzi urbane; conservarea şi protecţia resurselor naturale; igienizarea/înfrumuseţarea spaţiului public.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News