Nicușor Dan l-a amendat pe Robert Negoiță pentru o lucrare din centrul orașului 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Continuă cearta dintre Nicușor Dan și Robert Negoiță. 

Nicușor Dan și Robert Negoiță sunt la cuțite din momentul în care cel dintâi a fost ales primar general al Bucureștiului. Pe tot parcursul celor patru ani de mandat, cei doi s-au atacat reciproc, iar primarul general a dispus prin instituțiile aflate în subordine mai multe amenzi pentru primăria condusă de Robert Negoiță. Unul dintre primele episoade care au făcut și deliciul presei, a fost cel cu palmierii instalați la Piața Unirii. Negoiță anunța că a adus palmieri aclimatizați și mai mult decât atât, schimbase și dalele și bordurile de lângă magazinul Unirea. Doar că Nicușor Dan nu a fost de acord și împreună cu poliția locală a dispus amendarea primăriei Sector 3 și aducerea terenului la starea inițială. Au urmat apoi mai multe contre pe zona retrocedată din parcul IOR, acolo unde Negoiță și Nicușor Dan se acuză reciproc de inactivitate. 

Vineri, Nicușor Dan anunță că Poliția Locală a amendat Primăria Sectorului 3 pentru că efectuează lucrări pe Splaiul Unirii, fără a semnalizare corespunzător zona lor, iar acestea nu ar fi vizibile noaptea.

Amendă de 5000 lei dată de o primărie către altă primărie

 

"Poliția Locală a Municipiului București a amendat Primăria Sectorului 3 cu 5.000 de lei pentru depozitarea unor materiale de construcții pe carosabil și obstrucționarea parțială a traficului auto și pietonal, fără a semnaliza corespunzător perimetrul lucrărilor, pentru a fi vizibil atât ziua, cât și noaptea.

Acest lucru reprezenta un pericol pentru șoferi și pietoni, deoarece exista riscul producerii unor accidente.

Situația a fost constatată ieri, 08 august 2024, de către Serviciului Control Lucrări Edilitare și Afișaj Stradal din cadrul PLMB, în urma verificărilor efectuate pe Splaiul Unirii, unde Primăria Sectorului 3 executa lucrări edilitare de construire, pe tronsonul cuprins între b-dul Nicolae Grigorescu și Calea Vitan.

Mai exact, se făceau lucrări de refacere și reconfigurare a trotuarului, prin montarea de noi borduri și pavele din beton, cu diminuarea parțială a unor suprafețe amenajate anterior ca spațiu verde.

Subliniem faptul că aceste lucrări se desfășurau fără acordul Administrației Străzilor București, care gestionează arterele respective.

La solicitarea Brigăzii Rutiere, Administrația Străzilor București a semnalizat corespunzător perimetrul în noaptea de 08 august, astfel încât acesta să fie vizibil, iar traficul să se desfășoare în condiții de siguranță," transmite biroul de presă al Municipiului București. 

Pe Splaiul Unirii, Primăria Sector 3 realizează lucrări de schimbare a bordurilor și de montare a pavajelor. Lucrările se întind deja de mai bine de o lună, iar în zonă circulația este îngustată la o singură bandă pe o distanță de câteva sute de metri. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel