Noi detalii despre românii care au fost luați de ape în Italia. S-a aflat cine erau 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

S-a aflat identitatea celor trei tineri români care au fost luați de ape în Italia. 

Cei trei tineri dispăruți sunt cetățeni români sau originari din România. Este vorba despre o fată de 20 de ani, fiică de părinți români, domiciliată în Campoformido (Udine), născută în Colleferro (Roma); cealaltă fata, în vârstă de 23 de ani, sosise în urma cu trei zile din România și voia să își viziteze părinții care locuiesc in Udine. Fata urma apoi să se întoarcă în România. Băiatul de 25 de ani care conducea mașina locuiește în Austria, dar are domiciliul în Udine.

Numele lor sunt Patrizia Cormos, de 20 de ani, Bianca Doroș, de 23 de ani din România și iubitul ei de 25 de ani stabilit în Austria. 

Cu câteva minute mai devreme, cei trei se aflau pe insula de pietriș mare, primitoare, cuibărită în centrul râului, înconjurată de vegetație, sub un pod. Apa este de obicei verde, cristalină, un decor paradisiac. Aici a fost filmată și o scenă dintr-unul din filmele Diabolik. Băiatul de 25 de ani și două fete de 23 și 21 de ani, au parcat mașina, un break BMW și au mers pe jos spre insulă. Sunt îmbrăcați, nu au costum de baie, temperaturile sunt încă scăzute, nu vor să înoate așa cum este normal vara. 

"Este o zonă foarte frumoasă, au vrut să facă fotografii. Mulți oameni o fac peisajului și pentru ei înșiși. Cei din zonă nu ar fi mers acum pe insulă, pentru că a plouat foarte mult în ultimele zile și știm ce se întâmplă când râul se umflă. În câteva minute, ceea ce era uscat, precum insula, dispare”, spune Michele De Sabato, primarul Premariacco, micul municipiu din provincia Udine, acolo unde trece râul Natisone .

Cei trei români se aflau în Premariacco (Udine)

 

Este ora 13.00. Cei trei glumesc, fac fotografii cu smartphone-uri, fără să-și dea seama că râul se umflă. Sunt surprinși de potopul care devorează insula în câteva minute. Își dau seama că apa este prea mare pentru a mai ajunge la mal. E ora 13.30, o voce de fată cheamă pompierii: "vă rog să veniți să ne ajutați, nu știm ce să facem, aici apa e mare și urcă repede, grăbiți-vă. La scurt timp, la ora 13.35, pe podul Roman trece un autobuz școlar, șoferul observă copiii, își pune mâinile în cap și dă și el alarma la 112.

Pompierii sosesc în forță, în timp ce apa le urcă până la brâu și cei trei tineri sunt înconjurați: nu mai este zonă uscată în jurul lor. Încearcă să se îmbrățișeze și în acel moment cineva aflat pe un pod înregistrează imaginile care va deveni viral pe rețelele de socializare.

Cei trei stau îmbrățișați, câteva minute: Forța râului este din ce în ce mai mare, încearcă să se înghesuie cu și mai multă disperare, pentru a nu fi măturați de ape.

Pompierii nu se opresc nicio secundă, încearcă să găsească o cale de a ajunge la tineri, aruncă frânghii dintr-un braț mecani. Cei trei încearcă să-l apuce, dar nu reușesc. Apoi apele râului îi doboară și cei trei devin trei puncte în apa întunecată a râului.

Mulți au criticat persoana care a filmat imaginile cu cei trei tineri îmbrățișați:„ar fi trebuit să coboare să ajute în loc să filmeze”. În realitate, pompierii făceau deja tot posibilul pentru a-i salva. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel