Noi zboruri din România către Londra

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Un avion cu zeci de pasageri, oprit cu câteva momente înainte de decolare: un bărbat a semnalat o problemă gravă la o aripă. Sursa foto: pexeles.com
Un avion cu zeci de pasageri, oprit cu câteva momente înainte de decolare: un bărbat a semnalat o problemă gravă la o aripă. Sursa foto: pexeles.com

Compania aeriană HiSky a marcat un moment important luni, la Aeroportul Oradea, prin inaugurarea zborurilor către Bucureşti şi retur, în timp ce primul zbor spre Londra (Stansted) urmează să aibă loc marți, 15 octombrie.

Zborul inaugural către Bucureşti a decolat la ora 6:30 și s-a întors la Oradea la ora 19:20, fiind întâmpinat pe pistă cu o ceremonie specială, unde aeronava a fost "botezată" cu tunuri de apă. Cu această ocazie, a fost organizată o conferinţă de presă la care au participat personalităţi locale precum Răzvan Horga, managerul general al Aeroportului Internaţional Oradea, Irina Onofraş, directorul comercial al HiSky, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Mircea Mălan, și primarul municipiului Oradea, Florin Birta.

"Este o ocazie deosebită pentru aeroportul din Oradea să fie gazda primei baze operaţionale a unei companii aeriene. Începând cu ziua de azi, Compania HiSky ne-a făcut bucuria şi onoarea de a-şi înfiinţa o bază operaţională la noi, de unde va deservi zboruri către capitala României, suplimentând gradul de conectivitate pe care îl avem către Bucureşti, precum şi o destinaţie foarte solicitată şi de succes operată de pe Aeroportul din Oradea, zborul către Londra", a subliniat Răzvan Horga.

Ruta Oradea-Bucureşti va avea o frecvenţă de șapte zboruri pe săptămână, oferind orădenilor posibilitatea de a călători zilnic între cele două orașe, în timp ce zborurile către Londra vor fi disponibile în zilele de marţi, joi şi duminică. Directorul comercial al HiSky, Irina Onofraş, a remarcat rapiditatea cu care se poate ajunge între cele două orașe: "Durata unui zbor Oradea - Bucureşti este de numai 35 de minute".

"Este o mândrie pentru noi să ajungem să ne extindem la Oradea. Cele două curse directe sunt atât pentru cei care locuiesc în Oradea, cât şi pentru cei care vor veni în vizită în acest minunat oraş. În afară de cele două destinaţii spre Otopeni şi Londra, compania HiSky oferă şi conexiuni directe din Bucureşti spre Dublin, Frankfurt, Paris, Malaga, Barcelona, Chişinău, Tel Aviv, Bruxelles şi New York. Sperăm că o să ne extindem şi mai departe pe cursele directe pe care le vom opera de pe Aeroportul Oradea", a precizat Irina Onofraş.

Hisky la Oradea

 

Lansarea acestor rute este "un moment de bucurie", conform vicepreşedintelui CJ Bihor, Mircea Mălan, care a subliniat importanţa investiţiilor realizate la Aeroportul Oradea. "Prin operarea zilnică a unei curse Oradea - Bucureşti şi înapoi, precum şi operarea a trei curse pe săptămână Oradea - Londra şi retur ne conectăm în mod mai consistent cu lumea. Bihorenii împrăştiaţi în lume pot veni acasă, aparţinătorii lor îi pot vizita, investitorii care sunt aici şi care vor să vină au o facilitate suplimentară de a ajunge în Oradea într-un termen mult mai scurt şi în condiţii bune. De asemenea, mediul academic, turiştii vor beneficia de aceste curse", a afirmat Mălan.

Primarul Florin Birta a subliniat că lansarea zborurilor este rezultatul colaborării dintre HiSky şi Air Oradea, o companie publică a Primăriei Oradea şi a Consiliului Judeţean Bihor. "Acest acord nu putea fi încheiat dacă nu era un parteneriat corect, transparent, între Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor. Azi, suntem martorii celor două curse inaugurale pe care trebuie să le privim ca pe investiţii strategice pentru municipiul Oradea şi judeţul Bihor, pentru că ne legăm de capitala ţării, prin mai multe zboruri, mai sigure, mai ieftine şi mai rapide, şi ne legăm de capitala Angliei, care va fi pe lângă un pol economic, unul turistic şi cultural pentru noi", a spus Birta.

Iulian Scorpan, fondatorul şi directorul general al HiSky, a transmis un mesaj optimist cu această ocazie: "Suntem deosebit de încântaţi să inaugurăm primele zboruri HiSky din Oradea către două dintre cele mai importante destinaţii: Bucureşti şi Londra. Această nouă conexiune aduce locuitorilor din Oradea şi împrejurimi posibilitatea de a ajunge mai uşor în capitala României şi în inima Regatului Unit. Oradea este un oraş cu un potenţial extraordinar, iar sprijinul comunităţii şi investiţiile locale au transformat acest aeroport într-un adevărat punct de legătură cu Europa. Suntem mândri să oferim aceste rute esenţiale şi să contribuim la dezvoltarea regiunii, facilitând accesul rapid şi confortabil pentru pasagerii noştri".

Compania HiSky dispune de o flotă modernă formată din opt aeronave Airbus, printre care modele A319, A320, A321 Neo şi un A330, acesta din urmă fiind dedicat zborurilor lung-curier. În iunie 2024, HiSky a inaugurat ruta Bucureşti-New York, devenind prima companie aeriană care conectează România cu SUA după o pauză de 21 de ani. Recent, HiSky a obţinut autorizaţia pentru a opera zboruri regulate şi către Canada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel