Nou raid aerian rusesc în Ucraina. Întreruperi masive de electricitate și în Republica Moldova

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Rusia a lansat miercuri un nou raid cu rachete asupra Ucrainei, lovind cel puţin o infrastructură critică în capitala Kiev, unde au fost auzite explozii către periferie, relatează Reuters şi AFP.

Sirenele de raid aerian au fost declanşate în toată Ucraina şi sistemele de apărare antiaeriană au intrat în acţiune, corespondenţii Reuters de la Kiev afirmând că au văzut rachete antiaeriene lansate deasupra oraşului.

Furnizorul local de electricitate din capitala ucraineană a anunţat întreruperi ale furnizării electricităţii, în timp ce oraşul Liov a rămas complet fără curent în urma atacului rusesc.

Acest atac a produs întreruperi masive de curent şi în Republica Moldova, a anunţat vicepremierul moldovean Andrei Spînu. „Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a scris Spînu pe Facebook, potrivit AFP.

 

Vezi și

 

Boris Johnson, serie de dezvăluiri explozive: „Germania și-a dorit o înfrângere rapidă a Ucrainei”

 

Boris Johnson, fostul prim-ministru al Marii Britanii, a făcut o serie de dezvăluiri explozive despre Germania și Franța, în contextul invaziei rusești din Ucraina.

Boris Johnson a dezvăluit, în cadrul unui interviu acordat CNN, că Germania și-a dorit o înfrângere rapidă a Ucrainei, în timp ce Franța a fost „în negare” până când trupele rusești au invadat teritoriul vecin. Fostul prim-ministru al Marii Britanii a declarat că au existat diverse opinii cu privire la tensiunile dintre țările aflate în conflict înainte de invazia din 24 februarie.

Boris Johnson a indicat trei dintre cele mai proeminente națiuni ale UE în remarcile explozive făcute într-un interviu acordat CNN.

„Opinia germană a fost la un moment dat că, dacă se va întâmpla, ceea ce ar fi un dezastru, atunci ar fi mai bine ca totul să se termine rapid și ca Ucraina să se retragă. Am crezut că acesta a fost un mod dezastruos de a privi lucrurile. Dar pot înțelege de ce au gândit așa cum au gândit”, a răbufnit Johnson.

Încă de la invazia lui Vladimir Putin, Germania a încercat să își reducă dependența de energia rusă, dar națiunea se confruntă în continuare cu o iarnă grea, cu potețiale pene de curent, și a anunțat în septembrie un plan de salvare a energiei în valoare de 173 de miliarde de lire sterline.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel