Nouă trucuri surprinzătoare în care poți folosi pasta de dinți la curățenie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Nouă trucuri surprinzătoare în care poți folosi pasta de dinți la curățenie / Foto: Unsplash
Nouă trucuri surprinzătoare în care poți folosi pasta de dinți la curățenie / Foto: Unsplash

Pasta de dinți, obișnuită în majoritatea gospodăriilor pentru curățarea dinților, se dovedește a fi un aliat neașteptat și versatil în îndeplinirea unor sarcini de curățenie în casă și nu numai. De la eliminarea petelor de vin pe fețele de masă până la curățarea tălpilor murdare ale pantofilor sport, iată câteva moduri surprinzătoare în care poți folosi pasta de dinți în activitățile de curățenie zilnică. 

Atunci când nu lucrează din greu pentru a ne menține gura curată, pasta de dinți este de fapt un foarte util detergent de uz casnic.

Asta pentru că este un abraziv ușor, așa că ajută la frecarea delicată a lucrurilor. Și dacă ne gândim cât de bine ne curăță dinții, este logic că ne poate ajuta și în casă.

Atunci când cumpărați pastă de dinți pentru curățare, nu vă faceți griji cu privire la opțiunile mai scumpe cu funcții suplimentare, cum ar fi albirea dinților, ci doar luați o pastă de dinți bună pentru toate.

 

Pasta de dinți poate curăța fierul de călcat murdar

 

Folosirea pastei de dinți pe placa fierului de călcat poate face ca acesta să nu-ți mai lase hainele cu mai multe cute decât la început.

O acumulare de murdărie și urme de arsură cauzează acest lucru și poate duce la înlocuirea prea devreme a aparatelor de călcat.

Bucurați-vă de confortul unei ținute proaspăt călcate, frecând cu pastă de dinți albă zonele murdare ale plăcilor de fier de călcat.

Asigurați-vă că fierul de călcat este scos din priză înainte de a începe, iar după ce aplicați pasta de dinți, ștergeți-o cu o cârpă. Apoi, porniți fierul de călcat și umpleți-i rezervorul cu apă înainte de a-l așeza pe un prosop vechi și de a-l seta la abur. Lasă-l câteva minute și, după aceasta, vei avea o placă de fier de călcat strălucitor de curată.

Pasta de dinți curăță spațiile dintre bucățile de gresie

 

Spațiile dintre bucățile de gresie sunt greu de curățat și de readus la culoarea lor originală, așa că suntem mereu în căutarea unor trucuri care să facă treaba rapid și ușor.

TikToker @the_gooch a uimit 4,6 milioane de oameni cu videoclipul său care arată cât de bine funcționează pasta de dinți pentru a curăța acele spații minuscule.

"Luați un tub de pastă de dinți, întindeți pasta de dinți de-a lungul liniei, luați periuța de dinți și doar frecați agresiv", a spus el în clip.

"Apoi luați o cârpă umedă și ștergeți, iar odată ce gresia este uscată va fi ca nouă. Cu plăcere."


Pasta de dinți curăță bijuteriile

 

Pasta de dinți este excelentă pentru a face bijuteriile să strălucească. Folosiți o periuță de dinți veche și puțină pastă de dinți pentru a freca totul, de la pietrele prețioase la lanțurile de aur.

Pasta de dinți remediază petele de vin

 

Petele de vin de pe fețele de masă sunt mult prea frecvente după o seară în care ați primit prieteni sau familie. Întindeți puțină pastă de dinți pe cârpă și lăsați-o să stea înainte de a o arunca la spălătorie pentru a șterge acele pete supărătoare.

Luminează și îndepărtează murdăria de pe pantofii de sport

 

Tălpile albe și murdare sunt o nemulțumire pentru oricine, atunci când vine vorba de adidașii de încredere pe care îi poartă zilnic sau de cei mai scumpi pe care au cheltuit bani. Iar pasta de dinți vă poate ajuta.

Folosiți o periuță de dinți, o cârpă sau un burete, pentru a o introduce în părțile murdare ale pantofilor și lăsați-o să se usuce. Ștergeți-o cu o cârpă umedă și pantofii dvs. vor fi mai albi decât albi.

De asemenea, puteți folosi o periuță de dinți, pastă de dinți și apă pentru a freca tălpile. Dar ar trebui să curățați doar pantofii din pânză și adidașii, deoarece ați putea deteriora pantofii de piele de căprioară.

Folosiți pasta de dinți pentru a îndepărta petele de lac de unghii

 

Temuta agonie a petelor galbene este mult prea familiară pentru cei care folosesc în mod regulat lac de unghii pe unghii sau pe degetele de la picioare. Poți folosi oricât de multă vată și dizolvant de lac de unghii dorești - dar, uneori, acele pete rămase în urmă pur și simplu nu se vor îndepărta - mai ales dacă porți culori închise.

Dă-ți cu puțină pastă de dinți de albire pe unghiile pătate și folosește o periuță de dinți și un strop de apă pentru a le îndepărta - lăsându-le cu un aspect proaspăt și curat. Acest truc va ajuta, de asemenea, la întărirea unghiilor tale.

Pasta de dinți curăță mobilierul din plastic din grădină

 

Frecați bine scaunele și mesele albe din plastic cu pastă de dinți și le veți face să arate ca noi.

Pasta de dinți este ușor abrazivă și va îndepărta orice pete sau urme. Poate ajuta chiar și la eliminarea acelui reziduu calcaros - oxidarea - care face ca mobilierul de grădină să arate atât de murdar

 

Alungați mirosurile puternice de mâncare de pe mâini cu pastă de dinți

 

Usturoi, ceapă, pește sau brânzeturi cu miros puternic - sunt lucruri pe care oamenii adoră să le mănânce, dar nimeni nu vrea ca mâinile și degetele să miroasă înțepător după ce au gătit.

În loc să vă frecați mânuțele cu o lavetă și lichid de spălat, folosiți în schimb pastă de dinți. Aceasta va alunga mirosurile puternice de usturoi de pe orice pereche de mâini, fără a fi nevoie să mirosiți a usturoi timp de o săptămână.

 

Scoateți guma de mestecat din păr cu pastă de dinți

 

Dacă ai gumă de mestecat în păr, șansele sunt că nu ești mulțumită de ea - iar ideea de a pune și mai multe chestii lipicioase peste ea nu te va încânta. Dar pasta de dinți te poate ajuta să îndepărtezi guma de mestecat din păr.

Puneți pastă de dinți peste toată guma de mestecat și lăsați-o să se usuce. Acest lucru va face ca guma să fie mult mai ușor de scos din păr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel