Noul șef al armatei britanice a trimis un mesaj de îmbărbătare trupelor sale. El le-a transmis militarilor să fie gata să facă față amenințării reînnoite din partea Rusiei, în urma invaziei acesteia în Ucraina.
Într-o scrisoare adresată „tuturor gradelor și funcționarilor", generalul Sir Patrick Sanders subliniază amenințarea reprezentată de Rusia și subliniază faptul că este primul șef al Statului Major General „din 1941 încoace care preia comanda armatei în umbra unui război terestru în Europa care implică o mare putere continentală".
Generalul Sanders mai spune că „invazia Rusiei în Ucraina subliniază scopul nostru principal - de a proteja Regatul Unit și de a fi gata să luptăm și să câștigăm războaie pe uscat - și întărește cerința de a descuraja agresiunea rusă prin amenințarea cu forța".
Generalul Sanders și-a stabilit obiectivul de a „accelera mobilizarea și modernizarea armatei pentru a întări NATO și a refuza Rusiei șansa de a mai ocupa o parte din Europa”.
„Noi suntem generația care trebuie să pregătim armata pentru a lupta din nou în Europa", a adăugat generalul.
O sursă din domeniul apărării a declarat că nu este surprinzător că noul șef al armatei s-a adresat trupelor sale într-un astfel de mod, subliniind deteriorarea situației de securitate din Europa.
Scrisoarea a fost trimisă pe 16 iunie prin intermediul serviciului intern al Ministerului Apărării, relatează Agerpres.
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, unul dintre cei mai implicați lideri europeni în conflictul din Ucraina
Aliaţii Ucrainei trebuie să sprijine Kievul ferm şi pentru o lungă perioadă de timp dacă nu vor să vadă "agresiunea" triumfând în Europa cum nu s-a mai întâmplat de la Al Doilea Război Mondial, a estimat sâmbătă premierul britanic, Boris Johnson, citat de AFP.
Ţările care sprijină Ucraina în faţa invaziei ruse trebuie să-şi păstreze calmul şi să se asigure că Kievul are "rezistenţa strategică pentru a supravieţui şi, în cele din urmă, a învinge", a scris el într-un articol de opinie publicat de Sunday Times.
Boris Johnson a efectuat vineri o vizită surpriză în capitala Ucrainei, la o zi după zi după aceea a liderilor francez, german, italian şi român care acolo şi-au oferit sprijinul pentru candidatura Kievului la Uniunea Europeană.
La Kiev, premierul britanic i-a oferit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, intensificarea ajutorului militar britanic pentru a-i ajuta trupele să lupte împotriva forţele ruse.
"Timpul este un factor crucial astăzi", a subliniat Boris Johnson într-un lung articol de opinie lung postat pe site-ul jurnalului sâmbătă seara.
"Totul va depinde de modul în care Ucraina îşi poate întări capacitatea de a-şi apăra teritoriul mai repede decât îşi poate reînnoi Rusia capacitatea de atac. Sarcina noastră este să oferim timp părţii ucrainene", a spus el.
Boris Johnson a prezentat un plan pentru susținerea Ucrainei
Pentru aceasta, el a prezentat un plan în patru puncte de "continuă finanţare şi asistenţă tehnică" acordate Kievului, care, în opinia sa, ar trebui menţinut "în anii următori" şi posibil extins.
Boris Johnson a avertizat deja că conflictul ar putea dura până la sfârşitul anului viitor, în timp ce oficialii ucraineni continuă să solicite NATO mai mult sprijin militar şi logistic.
După ce au eşuat în cucerirea Kievului pe fondul invaziei lansate la 24 februarie, trupele ruse îşi concentrează ofensiva în sud şi est.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News