Nu arunca niciodată sâmburii de cireșe: pot fi folosiți într-un mod cu adevărat incredibil  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu arunca niciodată sâmburii de cireșe -  pot fi folosiți într-un mod cu adevărat incredibil. Sursa - Pexels
Nu arunca niciodată sâmburii de cireșe - pot fi folosiți într-un mod cu adevărat incredibil. Sursa - Pexels

Vedetele de necontestat ai acestui sezon sunt îndrăgitele cireșe. Pe lângă faptul că au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului, cireșele sunt cu adevărat delicioase!

 

 

Dar trebuie să știți că sâmburii de cireșe nu trebuie aruncați. Vă vom dezvălui un truc uimitor cum și la ce îi poți folosi. 

Cireșele ne aduc  beneficiile incredibile organismului nostru. Dar nu ne-am întrebat niciodată ce să facem cu sâmburii. Este greșit să aruncăm sâmburii de cireșe, deoarece pot fi folosiți într-un mod care vi se pare cu adevărat incredibil. 

Radeți un măr și întindeți-l pe toată suprafața tocătorului de lemn. Efectul este uimitor! În plus, vei scăpa de o mulțime de probleme

De ce să le arunci dacă poți face ceva foarte util din ele? Sâmburii de cireșe pot deveni un aliat foarte prețios în rezolvarea unei probleme. Imediat îți spunem despre ce este vorba. Dar mai întâi să nu uitați să adunați sâmburii de cireșe și să-i spălați bine.

În acest moment aranjam sâmburii într-un loc uscat, chiar și la soare. Aceștia trebuie să se usuce, așa că vor dura cel puțin câteva zile. După trecerea timpului, adunăm sâmburii uscați și-i punem într-o pungă din in.

Pune pasta de dinți la congelator: Un vechi truc japonez care face minuni. Îți vei mulțumi mai târziu!

Cu acest truc foarte simplu vom crea o pernă cu sâmburi de cireș în interior, care poate fi folosită în cazul de dureri inflamatorii, de exemplu în cazul inflamației cervicale. Doar încălzește ușor perna și apoi aplic-o pe zona afectată.

 

 

Tu știai că măslinele sunt un elixir al frumuseții? Trucuri pe care le poți folosi pentru un ten mai sănătos

 

Timp de secole, măslinul a fost și continuă să fie un dar din partea naturii. Adaugă savoare mâncărurilor noastre preferate, ne hrănește corpul cu acizi grași omega-3 și s-a dovedit a fi un ingredient esențial în produsele noastre de înfrumusețare.

Astăzi aprofundăm modul în care diferitele părți ale unei măsline sunt folosite în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii și de ce acest ingredient merită ovaționat.

Umple un ciorap cu bicarbonat și pune-l în sertarul din dormitor sau bucătărie. Un truc la care nu te-ai fi gândit

În ceea ce privește formulele de frumusețe din zilele noastre, există trei ingrediente de îngrijire a pielii din planta de măslin care trebuie remarcate: frunza, uleiul și squalanul derivat din măsline, conform The La Facialist. 

 

Extract din frunze de măslin 

 

Deși uleiul și squalanul derivate din fruct sunt mai des întâlnite în produsele de înfrumusețare, extractul din frunze are și el partea sa de beneficii. Această substanță uleioasă conține un nivel ridicat de antioxidanți pentru a apăra împotriva factorilor de stres din mediul înconjurător.

De asemenea, poate contribui la promovarea unui ten mai luminos. Din aceste motive, veți găsi deseori acest ingredient în produse precum serul și creme de ochi, care luptă împotriva semnelor timpurii de îmbătrânire, reînnoind în același timp strălucirea sănătoasă a pielii dumneavoastră.

Sunteți gata să vă bucurați de soare? 10 trucuri pentru a obține bronzul perfect și strălucitor pe care ni-l dorim toți

 

Ceai de frunze de măsline

 

Din punct de vedere medicinal, frunzele de măslin pot fi folosite fie sub formă de ceai, fie sub formă de tinctură. Frunzele de măslin au un gust amar, așa că atunci când faceți un ceai încercați să le amestecați cu o plantă mai dulce, cum ar fi menta sau ghimbirul.  

Pentru a face un ceai se ia 60 g de frunze uscate în 200 g de apă clocotită.  Se lasă la infuzat într-un vas de ceai acoperit timp de 15 minute. Beți două căni pe zi ca măsură preventivă.

 

Uleiul de măsline 

 

Acest ingredient consistent se găsește de obicei în creme, creme hidratante și creme de protecție solară și este apreciat pentru că este bogat în vitamine și antioxidanți protectori și hrănitori pentru piele. De asemenea, este cunoscut ca fiind eficient în calmarea pielii uscate, îmbunătățirea funcției de barieră a pielii și hidratarea serioasă.

Uleiul de măsline este un demachiant eficient de unul singur. Cu toate acestea, nu ezitați să îl amestecați cu alte uleiuri delicate, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba. Pentru a îndepărta machiajul ochilor și rimelul, aplicați ulei de măsline pe un tampon de bumbac și treceți-l cu grijă pe piele.

 

Cum se utilizează uleiul de măsline

 

Se masează aproximativ două lingurițe de ulei în piele. Așezați o lavetă foarte călduță (nu fierbinte) pe față timp de aproximativ un minut. Aburul ajută uleiul în curățarea pielii și a porilor.

Folosiți laveta pentru a șterge uleiul, care lasă pielea atât de bine hidratată încât multe persoane nu mai au nevoie să folosească o cremă hidratantă facială.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel