Nu aruncați cojile de pepene verde: două feluri de mâncare rapide, proaspete și gustoase

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu aruncați cojile de pepene verde, 2 feluri de mâncare rapide, proaspete și gustoase. Sursa foto: freepik.com
Nu aruncați cojile de pepene verde, 2 feluri de mâncare rapide, proaspete și gustoase. Sursa foto: freepik.com

Când gătim ceva și mâncăm, producem o mulțime de deșeuri, uneori cu adevărat prețioase.  

Aruncarea acestor deșeuri în coșul de gunoi este o adevărată risipă, deoarece din ele de pot face diferite rețete.  Vă dezvălui cum să folosiți coaja unuia dintre cele mai iubite și consumate fructe ale acestei perioade: pepenele verde.

Vara este anotimpul care ne oferă cele mai suculente și delicioase fructe. Odată cu venirea căldurii este important să mâncați multe fructe și legume și să vă hidratați corespunzător.

Varză înăbușită, în stil indian. Rețeta se prepară destul de repede și ușor

Pepenele verde este un fruct suculent și bogat în nutrienți. Acest fruct, alcătuit din peste 90% apă, este și o sursă foarte prețioasă de vitamine A și C, săruri minerale și potasiu. În plus, furnizează foarte puține calorii, aproximativ 16 la 100 de grame de produs și asta îl face un fruct apreciat și de cei care urmează o dietă.

O felie medie de pepene galben cântărește aproximativ 400 de grame, dar prin îndepărtarea cojii greutatea ajunge la aproximativ 270 de grame. Așadar, de ce să aruncați coaja, având în vedere că are proprietăți diuretice și este, de asemenea, bogată în fibre.

Cum să folosiți cojile de pepene verde pentru a crea o gustare proaspătă?  

Tocăniță de legume cu năut, o cină gustoasă și sănătoasă, fără carne

Rețeta 1. Folosiți coaja de pepene verde pentru a crea o gustare crocantă și gustoasă, gata în 5 minute. Tăiați coaja de pepene verde în cuburi după ce ați spălat-o bine. Pregătiți o băutură cu un gust proaspăt și răcoritor folosind coajă de pepene verde, căpșuni, miere, suc de lămâie și câteva cuburi de gheață.

Luați 2 felii de pepene proaspăt fără a arunca coaja. Tăiați totul în cuburi mici și transferați-le într-un blender. Stoarceți o lămâie și adăugați sucul  în blender împreună cu 250 de grame de căpșuni. Adăugați o lingură de miere, cuburi de gheață și amestecați totul. Se toarnă smoothie-ul într-un pahar și se servește cu o stropire de zahăr brun la suprafață și câteva frunze de mentă. Poftă bună!

Îți place pizza Carbonara, dar nu ai timp să o prepari? Iată cea mai simplă rețetă

Rețeta 2. Folosește coaja de pepene verde pentru a crea o gustare crocantă și gustoasă, gata în 5 minute. Coaja de pepene verde prăjită este o gustare cu adevărat delicioasă și rapid de făcut. Tăiați cojile în felii subțiri și încălziți puțin ulei de semințe într-o tigaie. Într-un castron, combinați 2 linguri de făină, o lingură de amidon de porumb, un praf de sare, piper și apă minerală.

Pregătiți aluatul și treceți feliile de coajă prin el. Când uleiul este fierbinte, înmuiați cojile, . Când s-au rumenit bine scoateți cojile din tigaie și așezați-le pe hârtie absorbantă.  Savurați-le fierbinți și le veți iubi! Poftă bună! 

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:


https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

 - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel