Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă
Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă

Pepenele verde este un fruct foarte sănătos. Este ideal pentru a menține organismul hidratat și a elimina toxinele. Însă majoritatea dintre noi avem tendința să neglijăm o componentă importantă a sa atunci când îl servim: coaja de pepene verde. În general, coaja de pepene verde ajunge în coșul de gunoi, în ciuda beneficiilor pe care le oferă.  Asfel, din cojile de pepene verde putem face o dulceață extrem de delicioasă.

Ingrediente pentru dulceața din coji de pepene verde:

1 kg de coji de pepene verde;

800 g de zahăr;

jumătate de lămâie.

apă + ½ linguriță de bicarbonat de sodiu.

 

Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde. Puteți face din ele o dulceață extrem de delicioasă. Preparare

 

Spălați bine pepenele și tăiați-l în felii. Separați pulpa și coaja de pe fiecare felie, lăsând un strat subțire de pulpă roșie pe stratul verde. Curățați cojile de pepene de stratul lor superficial, după care tăiați-le în cubulețe. Puneți-le într-o cratiță cu fundul gros.

 

Vedeți și: Combinați o linguriță de suc de pepene verde cu o linguriță de miere. Nu ți-ai imaginat vreodată ce beneficii are!

Acoperiți cojile de pepene cu apă rece în care ați dizolvat bicarbonatul de sodiu. Apoi fierbeți cojile de pepene timp de 2-3 minute din momentul clocotirii apei.

Scoateți cojile de pepene din apă. Puneți-le înapoi în cratița golită de apă și presărați zahărul peste ele. Lăsați-le deoparte pentru aproximativ 2 ore, până când zahărul se va dizolva. 

 

Încercați și:  Gem savuros din pepene verde. Iese ceva senzațional din doar trei ingrediente!

Încălziți dulceața pe foc mic până va ajunge la punctul de fierbere. Luați-o de pe foc și lăsați-o să se răcească. Adăugați lămâia feliată în dulceață. Fierbeți dulceața timp de 2-3 minute din momentul clocotirii, pe foc mic. Lăsați-o iarăși să se răcească.

 

Citiți și: Mousse de pepene verde cu o textură netedă care se topește în gură! Va triumfa pe mesele tale de vară

 

Peste 8-10 ore fierbeți-o încă o dată pe parcursul a 2-3 minute. Lăsați-o să se răcească. 8.Aduceți dulceața până la punctul de fierbere și transferați-o cât este fierbinte în borcane sterilizate. Acoperiți-le cu capace și închideți-le ermetic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel