Un spaniol a cultivat un pepene verde de 75,5 kg: Nu există îngrășământ secret sau miraculos!

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un spaniol a cultivat un pepene verde de 75,5 kg - Nu există îngrășământ secret sau miraculos!
Un spaniol a cultivat un pepene verde de 75,5 kg - Nu există îngrășământ secret sau miraculos!

Salvador a cultivat cel mai mare pepene verde din Spania în 2023 și vrea să bată recordul de 100 de kilograme, care a fost înregistrat în Villanueva de la Serena.

Dovlecii și pepenii giganți ai lui Salvador Mogas au devenit principalii exponenți ai competiției  fermierilor.

Concursul organizat la Târgul de Dovleac Uriaș Sidamon (Lleida) a fost câștigat de cultivatorul din  Santa Maria de Palautordera (Barcelona) cu pepenele său de 75,5 kg, recordul spaniol în 2023.

În cazul lui, pasiunea pentru mediul rural l-a determinat să-și schimbe viața în urmă cu 16 ani. De la a fi unul dintre pionierii deltaplanului până la a se dedica pe deplin produselor sale agricole mari. O schimbare prin care și-a transferat provocările din aer pe uscat, lăsând în urmă lumea zborului și președinția Delta Club Barcelona și Parapent Club Barcelona din 1980.

"Pentru a crește dovleci petrec opt ore pe zi timp de patru luni în grădină. Cu pepenii verzi petrec patru ore. Este un timp mai scurt. Durează o lună ca tufa să crească mare și să rodească. Apoi am 15 zile să-l aleg pe cel care îmi place și am la dispoziție 60 de zile a s=l pregătesc”, explică fermierul catalan.

 

„I-am cerut o sămânță și așa am început”

 

Curiozitatea pentru a cultiva pepeni a apărut la Târgul de Dovleac din Esponellà (Girona), unde s-a întâlnit cu un prieten și organizator al evenimentului:  „I-am cerut o sămânță și așa am început”.

Salvador nu a ezitat să intre în Campionatul Spaniol de Dovleac și Legume Gigant, care face parte din competiția internațională Great Pumpkin Commonwealth (GPC).

Din acel moment,  fostul pilot de deltaplan nu a încetat să câștige titluri. „Nu există îngrășământ secret sau miraculos. Este dăruire și cunoașterea punctelor forte”, recunoaște Salvador.

"Am făcut 30 de kilograme și nu au avut nicio boală. Am pregătit opt ​​plante și m-am gândit că poate merge bine. Am produs pepeni verzi de 64, 70, 74, 75 și 75,5 kilograme. Acesta a fost câștigătorul campionatului spaniol",  explică Salvador.

Acum, următorul lor obiectiv este să atingă recordul istoric pentru cel mai mare pepene verde din Spania, care se află în Villanueva de la Serena (Badajoz), cântărind 100 de kilograme. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel