Nu folosi niciodată oțet pe aceste suprafețe. Le vei distruge pentru totdeauna

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu folosi niciodată oțet pe aceste suprafețe. Le vei distruge pentru totdeauna. Sursa foto: freepik.com
Nu folosi niciodată oțet pe aceste suprafețe. Le vei distruge pentru totdeauna. Sursa foto: freepik.com

La fel ca bicarbonatul de sodiu, folosim oțet pentru orice. Acest produs este degresant, dezinfectant și deodorant. Dar atenție atunci când îl folosești pe unele suprafețe. 

Publicitate

Oțetul este un derivat din struguri sau mere și acum suntem obișnuiți să-l folosim pentru a da strălucire vaselor de oțel sau pentru a degresa tigăile arse.

De asemenea, ne ajută să facem prosoapele mai moi și să fixăm culoarea blugilor și a hainelor care tind să se estompeze. Nu trebuie, totuși, să îl considerăm panaceu pentru fiecare treburi casnice.

În acest articol vom vedea câteva utilizări și combinații cu alte produse care pot crea daune ireparabile. Să trecem în revistă cazurile în care oțetul nu este soluția potrivită.

Elimină petele de mucegai și calcar din dormitor și baie cu aceste remedii de 5 stele

Nu folosi niciodată oțet pentru aceste suprafețe: cuțite și fier de călcat; perle și pietre dure sau prețioase, suprafețe poroase precum piatră, marmură sau lemn. Ai grijă când amesteci oțet și înălbitor.  

Oțetul este excelent în cazul în care cuțitele au niște pete de rugină. Acest lucru se poate întâmpla dacă le pui umede în sertarul pentru tacâmuri. Cu toate acestea, ar trebui să fie o utilizare ocazională, deoarece ștergerea lamelor cu oțet ar risca să le tocească.

Acest lucru se aplică, evident, și lamelor de feliere și blenderului, deoarece muchia de tăiere ar putea fi deteriorată de acid acetic.

De asemenea, ai grijă să când pui oțet în rezervorul de apă al fierului de călcat, deoarece acesta are un înveliș intern special și oțetul l-ar putea deteriora. 

Pune sare pe buretele de bucătărie. Trucul gospodinelor istețe a fost dezvăluit

 O altă utilizare nerecomandată pentru oțet este curățarea perlelor. Acestea din urmă sunt, de fapt, formate tot din carbonat de calciu și această substanță tinde să reacționeze la contactul cu oțetul.  Același lucru este valabil și pentru pietrele semiprețioase sau pietrele prețioase. De fapt, oțetul le va toci, deoarece este un produs natural, dar nu inofensiv, fiind totuși un acid.

Combinația de înălbitor și oțet determină formarea diclorului, un gaz foarte toxic și dăunător pentru oameni și suprafețe. Este necesar nu doar să eviți combinarea celor două produse, ci și să folosești oțet pe obiecte și suprafețe care sunt de obicei tratate și curățate cu înălbitor, precum corpurile de baie sau lenjeria. 

Mergi în concediu? Ține minte trucul cu care poți securiza ușa camerei de hotel

Oțetul nu trebuie folosit niciodată pe suprafețe poroase precum piatra naturală, granit, marmură, beton sau microciment. Oțetul ar provoca pete opace ireparabile, stricând suprafața pentru totdeauna. Nici măcar lemnul și parchetul nu tolerează utilizarea oțetului. 

Prin urmare, este mai bine să nu folosești niciodată oțet pentru aceste suprafețe pentru a nu provoca daune ireparabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel