Astăzi avem o soluție incredibilă pentru dumneavoastră, pentru că vă vom spune cum să folosiți cojile, tulpinile și alte legume rămase pentru a face un bulion delicios. Nu mai risipiți!
Utilizatorul TikTok @alcachofffaaa arată cum putem salva toate acele legume rămase pentru a face un bulion super hrănitor și aromat cu un buget foarte mic, evitând risipa și dând în mod natural mâncărurilor noastre vitamine, minerale și un gust delicios.
Vom evita să aruncăm acele deșeuri prețioase în același timp în care evităm acele ingrediente nocive ale mixului de legume pudră, pe lângă economiile incredibile, pentru că odată cu creșterea prețurilor nu vom arunca ceva atât de valoros la gunoi.
Cum să folosești cojile, tulpinile și alte resturi de legume pentru a face un bulion delicios
Pas cu pas:
Veți salva ceea ce aveți „rămășițe” de legume, cum ar fi coaja de ceapă, tulpini, frunze.
Adunați toate chestiile pe care le luați din legumele pe care le-ați arunca în mod normal și puneți-le într-o oală cu puțin ulei de măsline.
Lasă-le să se rumenească astfel încât să elibereze arome.
Odata ce le lăsați să se prăjească puțin, turnați apa. Lăsați-le să se gătească 15-20 de minute într-o oală sub presiune sau oală cu capac.
Aveți tigăi arse? Cu două lămâi le faceți să arate ca noi! Trucul suprem pentru oalele tale
Se strecoară totul și se salvează doar zeama care se lasă să se răcească puțin.
Se toarnă bulionul de legume în borcane perfect curate, cu capac. Le puteți refolosi pe cele de cafea sau maioneză. Trebuie doar să le spălați și să le treceți prin apă clocotită.
Acest bulion vă va ține de la 8 până la 10 zile la frigider, în interiorul borcanelor.
Dacă vreți să reziste și mai mult, puteți să faceți cuburi de gheață cu bulion și să le scoateți când vă trebuie la gătit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News