Nu mai arunca la gunoi cojile de la mere, sunt o adevărată comoară: Iată câteva dintre trucurile de iarnă ale bunicii

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Nu mai arunca la gunoi cojile de la mere, sunt o adevărată comoară: Iată câteva dintre trucurile de iarnă ale bunicii (sursa foto: pixabay.com)
Nu mai arunca la gunoi cojile de la mere, sunt o adevărată comoară: Iată câteva dintre trucurile de iarnă ale bunicii (sursa foto: pixabay.com)

Dacă pregătiți o rețetă cu mere, cel mai adesea se folosește doar pulpa produsului. Cojile sunt aruncate, deoarece sunt considerate deșeuri. Dar coaja de măr este o bază minunată pentru a face tot felul de alte lucruri. Iată ce minunății pot ieși din cojile de măr.

Chipsuri

Când vine vorba de chipsurile clasice, acestea sunt făcute din cele mai subțiri felii de cartof. Dar există și opțiuni mai sănătoase pentru care se pot folosi cojile de mere. 

Coaja mărului este  subțire, așa că dați-i doar cantitatea potrivită de aromă. Prăjiți cojile în unt cu puțin zahăr și scorțișoară pentru o crustă crocantă. 

De asemenea, puteți coace chipsurile din coajă de mere pe o tavă în cuptor. Puneți bucățile coapte acolo și lăsați-le timp de 12 minute la 200 de grade.

Nu mai arunca la gunoi cojile de la mere, sunt o adevărată comoară

 

O băutură delicioasă de iarnă

Pentru a face trei căni din această băutură, luați miezul și coaja de la cinci mere. Veți avea nevoie, de asemenea, de două cuișoare, patru căni de apă plată, trei linguri de zahăr brun și puțină scorțișoară. Puneți ingredientele într-o cratiță, dar nu adăugați scorțișoara și cuișoarele. 

Se aduce lichidul la fierbere, se reduce focul și se adaugă cuișoarele. Se lasă băutura la foc mic timp de șaizeci de minute. Opriți focul, adăugați scorțișoara și lăsați băutura la infuzat timp de 45 de minute. 

După ce a trecut timpul, se strecoară totul printr-o sită cu ochiuri fine și se îndepărtează coaja de măr. Băutura trebuie consumată doar când este fierbinte.

 

Tu știai de acest truc? Scorțișoara și miere, aur pentru sezonul rece

 

Smoothie

Cojile de mere sunt bogate în fibre, care pot accelera arderea grăsimilor și pot stabiliza digestia. Adăugați-le la un smoothie pentru o băutură sănătoasă. Cojile pot fi păstrate în congelator într-o pungă ermetică.

Coaja de măr și trucurile de iarnă ale bunicii

 

Salate delicioase

Cojile de mere, care sunt frumos feliate, reprezintă un decor demn de apreciat pentru salate. Bucățile ornamentale vor face ca un fel de mâncare să fie mai apetisant și cu siguranță veți dori să îl încercați. Este o opțiune excelentă pentru orice masă festivă.

Prepararea produselor de patiserie

Merele sunt cel mai frecvent tip de fruct folosit la plăcintă. Coaja fructului este un adaos foarte aromat la produsele de patiserie. Adăugați-o la vafe și clătite, brioșe și prăjituri. 

Prăjiturile vor avea o aromă foarte subtilă și proaspătă, iar conținutul de fibre va fi ridicat. Combinația de coajă de măr și scorțișoară va fi delicioasă.

 

Amestecă sucul de la o mandarină cu o felie de pâine și un pic de lapte cald. Un truc de făcut de două ori pe săptămână

 

Produs uimitor de curățare

Oalele și cratițele de gătit fabricate din aluminiu sunt foarte durabile. Acestea nu dezvoltă pete ruginite în timp. Cu toate acestea, în timp, se poate păta și își poate schimba culoarea inițială. 

Puteți rezolva astfel de probleme folosind coaja de măr. Puneți cojile într-o cratiță pătată și turnați apă peste ele. Se fierbe conținutul timp de o jumătate de oră la foc mic. Apoi ștergeți petele cu un burete moale și clătiți foarte bine tigaia sub robinet.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel