Nu mai arunca pâinea uscată. Prepară un desert uimitor de gustos, perfect pentru micul dejun

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nu mai arunca pâinea uscată. Prepară un desert uimitor de gustos, perfect pentru micul dejun. Sursa - pixabay.com
Nu mai arunca pâinea uscată. Prepară un desert uimitor de gustos, perfect pentru micul dejun. Sursa - pixabay.com

Aruncarea alimentelor este întotdeauna o risipă serioasă a bugetului familiei. Tuturor li se întâmplă să le rămână niște pâine la sfârșitul unei mese. Există o poți reutiliza pentru a pregăti un desert delicios.

Acasă, cheltuielile nu se termină niciodată. Pentru a economisi bani la masă, în primul rând este o idee bună să alegi produse de sezon, care sunt categoric mai ieftine. Mai mult, este bine să te obișnuit să pregătești mâncăruri gustoase folosind ingrediente simple și ieftine, cum ar fi o omletă. Când mai rămâne ceva, este esențial să transformi resturile în alte rețete.

Pâinea este o necesitate de bază pentru toată lumea. Ți-a mai rămas pâine uscată? Pregătește un desert delicios.

Gogonelele preparate în stil coreean sunt o gustare rapidă și delicioasă

Având în vedere costurile pâinii, când îți mai rămâne pâine uscată, ar fi păcat să o arunci. Din fericire, există multe modalități de a reutiliza pâinea uscată. Poți face pesmet sau, înmuiată în lapte și amestecată împreună cu alte ingrediente, este perfectă pentru chiftele.

Dar din  pâine uscată poți face și un desert delicios, perfect pentru micul dejun. 

Ingrediente:

150 grame de pâine veche,

50 grame de lapte,

50 grame de apă,

2 ouă,

80 grame de zahăr,

500 grame de fructe proaspete de sezon, după gust,

puțină coaja de portocală.

 

Modul de preparare

 

Pâinea se pune la înmuiat într-un amestec de lapte și apă. Bate cele 2 ouă cu 80 grame de zahar.

Fursecurile cu nucă, dovleac și fără zahăr, un desert sănătos și delicios pentru copii

Apoi adaugă pâinea stoarsă și 500 grame de fructe proaspete de sezon, după gust. Deoarece este o rețetă anti-risipă, poți folosi fructe răscoapte. Aromatizează compoziția cu puțină coaja de portocală și amestecă totul bine. 

Pepene verde la grătar cu brânză feta și roșii coapte, un deliciu culinar de cinci stele

Apoi toarnă amestecul într-o formă de copt unsă cu puțin ulei și coace desertul 30 de minute la 180°C. Acest desert moale și parfumat va fi deliciul micului dejun de dimineață!

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel