Pe lângă faptul că economia nu este în măsură să risipească alimente, atunci când scăpăm de un produs doar pentru că și-a pierdut consistența, resursele folosite în producția lui implică emisii inutile de CO2 care contribuie la încălzirea globală.
Un avocado negru poate deveni din nou verde într-un minut, o salată verde și-ar putea recăpăta tonusul și textura, același lucru este valabil și pentru pâinea veche. Desigur, alimentele mucegăite nu mai trebuie consumate, dar sunt multe alte circumstanțe în care pot fi recuperate.
Truc pentru a înmuia pâinea tare în câteva secunde și pentru a o face din nou moale
Pâinea are un nivel ridicat de umiditate și este complet natural să se întărească atunci când intră în contact cu aerul pentru o perioadă lungă de timp. De aceea, merită să o păstrezi într-o pungă de pânză, într-o pungă de hârtie sau chiar într-o pungă de celofan. Acest lucru împiedică pierderea umidității și apariția gărgărițelor de pâine.
Dar dacă pare că nu mai este nimic de făcut, pâinea nu mai este pufoasă și ți-e poftă de ea, încearcă acest truc simplu.
Umeziți pâinea într-un castron cu puțină apă, trebuie doar să o scufundați. Înfășurați pâinea într-un șervețel sau o cârpă curată și puneți pâinea la cuptorul cu microunde timp de 10 secunde la putere maximă. Gata, va fi moale, pufoasă și delicioasă.
Nu aruncați pâinea, urmați acest truc pas cu pas și profitați de ea pentru a o mânca cu ceva delicios.
De ce să pornești cuptorul din bucătărie măcar o dată pe săptămână. Trucul care îți va aduce bogăție
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News