Nu mai spăla carnea de pui înainte să o gătești. Obiceiul periculos pe care îl facem zilnic: Trucul ca să elimini contaminarea

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu mai spăla carnea de pui înainte să o gătești. Obiceiul periculos pe care îl facem zilnic- Trucul ca să elimini contaminarea
Nu mai spăla carnea de pui înainte să o gătești. Obiceiul periculos pe care îl facem zilnic- Trucul ca să elimini contaminarea

Am crescut învățând că trebuie să ne spălăm bine mâinile, ustensilele de bucătărie și alimentele înainte de a găti pentru a avea grijă de sănătatea noastră. Totuși, această credință nu se aplică tuturor alimentelor, deoarece există produse care pot fi dăunătoare dacă facem acest lucru. De aceea, astăzi, vă vom dezvălui de ce este atât de periculos să spălați carnea de vită și carnea de pui înainte de a le găti.

Multe bunici învață pe generațiile următoare că înainte de a pregăti mâncarea este important să curățați carnea, fie cu apă plată, cu apă sărată, cu oțet sau chiar cu lămâie, dar adevărul este că acest lucru ar putea fi mai dăunător. 

Obiectele pe care le-ai folosit eronat fără să știi: Toți facem aceste greșeli cu folia de aluminiu, cutia cu lapte sau bananele - FOTO

 

De ce este atât de periculos să speli carnea de vită și pui înainte de a le găti?

 

Potrivit Serviciului de Inspecție și Siguranță Alimentară din Statele Unite ale Americii (USDA), spălarea sau clătirea cărnii de pui sau vită înainte de gătire poate duce la răspândirea bacteriilor la alte alimente, ustensile și suprafețe, aceasta fiind numită contaminare încrucișată.

Cu ani în urmă, această practică de spălare a cărnii pentru a îndepărta murdăria și chiar sângele era acceptată. Cu toate acestea, sistemul modern de siguranță alimentară nu o cere și susține că ne-am pune doar sănătatea în pericol.

Trucul genial cu făină pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi. Trebuie să-l încerci!

Carnea conține microorganisme care, atunci când intră în contact cu apa, se pot împrăștia pe alte suprafețe și o pot contamina cu bacterii. Această contaminare încrucișată poate duce la o potențială răspândire a bolilor transmise prin alimente, potrivit lui Daniel Green, director adjunct de microbiologie clinică la Columbia University Medical Center.

Păsările pot transporta bacterii precum salmonella, în timp ce carnea roșie poate avea E. coli, așa că nu ar trebui să intre niciodată sub apa de la chiuvetă.

„De asemenea, clătirea nu este o modalitate foarte eficientă de a îndepărta bacteriile din carne. Multe dintre bacterii se lipesc ferm de carne, așa că, chiar dacă o spălați, nu eliminați eficient nicio bacterie, ci doar le împrăștiați pe celelalte suprafețe”, a explicat Daniel Green.

„Vraja cu orez”. Cum să faci trucul faimos pe TikTok. Trebuie neapărat să înceapă miercuri și să se termine vineri

 

Gătiți carnea la temperatura corectă

 

Modul corect de a ucide acești microbi este să gătiți carnea la temperatura corectă, indiferent dacă o fierbeți, o puneți pe grătar sau o prăjiți. Se recomandă să se gătească la 145 de grade. Odată ce este gata, se lasă să se odihnească trei minute înainte de a o tăia. Pentru păsările de curte temperatura ar trebui să fie de 165 de grade.

De asemenea, este important să rețineți că nu trebuie să folosiți același cuțit sau aceeași masă de tocat pentru carne și legume, deoarece vă puteți contamina fără să vă dați seama.

Taie o lămâie felii și pune-o lângă pat, chiar înainte de somn. Probabil cel mai tare truc, mai util decât credeai

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel