Nu știai ca poți face așa deliciu din vinete, ardei și brânză de vaci. Un pate delicios, de aur!

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Nu știai ca poți face așa deliciu din vinete, ardei și brânză de vaci. Un pate delicios, de aur!
Nu știai ca poți face așa deliciu din vinete, ardei și brânză de vaci. Un pate delicios, de aur!

Din vinete înăbușite, ardei gras și brânză de vaci moale se obține un pate delicios cu o textură delicată, cu un gust interesant. Procesul de gătit este ușor, deloc obositor, iar rezultatul va impresiona!

Pate de vinete, ardei și brânză de vaci - Ingrediente (pentru 4 porții)

 

- vinete - 480 de grame (2 bucăți)

- ardei roșu bulgaresc - 220 de grame (2 bucăți)

- brânză de vaci moale - 190 de grame

- ceapă - 100 de grame (1 bucată)

- usturoi - 1 cățel

- ulei vegetal - 1-2 linguri

- sare - 0,75 linguriță

- piper negru măcinat - pe vârful unui cuțit

- pătrunjel proaspăt (pentru servire) - 5 grame

- apă - 2 linguri. 


Așa se face cel mai gustos pate de ton cu cremă de brânză. Perfect la orice oră. Rezultatul e wow în doar 10 minute!

 

Pate de vinete, ardei și brânză de vaci - Mod de preparare

 

Mai întâi, pregătiți ingredientele necesare. Apoi, curățați ceapa și tăiați-o în cuburi mici. Clătiți ardeiul gras, tăiați în jumătate pe lungime și îndepărtați partea interioară cu semințe. Tăiați ardeiul în bucăți medii.

Se încălzește ulei vegetal într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată. Amestecând, căliți la foc mediu timp de 2-3 minute, până când devine moale și translucidă.

Clătiți vinetele, tăiați marginile. Tăiați vinetele în cuburi medii.

Adăugați ardeiul tăiat în tigaie. Se călește 2-3 minute la foc mediu, amestecând des.

Se curăță usturoiul și se toacă mărunt.

Cremă de brânză de casă, dintr-un singur ingredient. Mai gustoasă decât în orice supermarket

Adăugăm vinetele tocate și usturoiul tocat în tigaie cu restul legumelor. Se călesc legumele încă 3 minute. Adăugați puțină apă (1-2 linguri) și acoperiți tigaia cu un capac. Se fierb legumele la foc mic timp de 10-15 minute.

Scoateți legumele înăbușite de pe foc, răciți la temperatura camerei.

Se toarnă legumele răcite într-un blender. Adăugați brânză de vaci, sare și piper negru măcinat. Bateți totul împreună la viteză mare până se obține o masă omogenă. Pateul de vinete, ardei și brânză de vaci este gata!

Transferați pateul de legume într-un recipient adecvat și dați la frigider dacă doriți. Serviți un astfel de pate pe felii de pâine proaspătă sau prăjită. Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

Pate din legume. Nu se compară cu nimic altceva: cremos și gustos. Super rețetă!

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt      
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g      
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G       

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel