Cele 5.523 de societăţi noi aveau un capital social subscris în sumă totală de 31,027 milioane de dolari, cu 6,2% mai mic faţă de cel al firmelor înmatriculate în perioada ianuarie-septembrie 2021, de 33,072 milioane de dolari.
În septembrie 2022, au fost înmatriculate 692 de firme cu participare străină la capitalul social. În funcţie de domenii de activitate, cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în luna septembrie în comerţul cu ridicata şi amănuntul, repararea auto şi moto (26,73% din total), activităţi profesionale, administrative, ştiinţifice şi tehnice (21,82%), şi transport, depozitare şi comunicaţii (18,35%).
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut cu o treime în primele 9 luni din 2022
La finele lunii septembrie 2022, în România existau 242.370 de societăţi cu participare străină la capitalul social. Valoarea capitalului subscris se situa la 67,005 miliarde de dolari.
Cel mai mare număr de societăţi cu participare străină era cu investitori din Italia, respectiv 51.476 (capital subscris de 4,015 miliarde de dolari), dar cea mai mare valoare a capitalului social aparţine firmelor olandeze, respectiv 12,574 miliarde de dolari, în 5.833 de firme, potrivit Agerpres.
Vezi și: Fabrică de 650 milioane euro în România. Ciucă: "Au analizat mai multe țări"
O fabrică de 650 de milioane de euro va fi construită de producătorul de cauciucuri Nokian la Oradea. Premierul Nicolae Ciucă spune că firma finlandeză a analizat mai multe țări și a ales în cele din urmă România pentru a construi.
"România poate fi o destinație atrăgătoare pentru marii investitori, mai ales în această perioadă de puternice convulsii economice internaționale: Nokian, producătorul finlandez de anvelope, a anunțat astăzi că va investi 650 milioane euro într-o nouă fabrică, la Oradea. Potrivit proiectului, aici se vor crea aproximativ 500 de locuri de muncă și se vor produce anual 6 milioane de cauciucuri.Compania a analizat mai multe amplasamente din Europa și a ales România. În decizia finală a investitorului au contat forța de muncă de înaltă calificare, avantajele logistice ale zonei, dar și stabilitatea mediului de afaceri și regimul fiscal predictibil, obiective la care guvernul pe care îl conduc a lucrat încă din prima zi. În luna septembrie, am prezentat reprezentanților companiei, la Palatul Victoria, avantajele competiționale ale României și oportunitățile pe care le au aici investitorii străini, cu precădere cei care caută să relocheze centre de producție industrială," a scris Ciucă pe Facebook.
Nokian Tyres va construi fabrica la Oradea
Grupul finlandez Nokian Tyres a anunţat marţi că va investi 650 de milioane de euro pentru a construi în România, la Oradea, o nouă fabrică de anvelope pentru autoturisme, informează Reuters.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News