La Bucureşti, s-a anunţat că numărul cazurilor a crescut într-o săptămână de la 1.400 la 4.000. Italia şi Marea Britanie sunt din nou în prim-plan cu o medie de aproximativ 90.000 de cazuri zilnice.
OMS a atras atenţia că circulaţia noilor subvariante de Omicron, mult mai contagioase, şi renunţarea la măsurile de protecţie, au dus la această situaţie. Bilanţul din Marea Britanie a fost pus, de exemplu, pe seama petrecerilor din stradă, fără nicio restricţie, organizate de curând cu ocazia Jubileului de Platină al Reginei.
Numărul infectărilor cu COVID în Marea Britanie a crescut cu o treime într-o singură săptămână. Potrivit Oficiului Naţional de Statistică, săptămâna trecută 2,3 milioane de britanici aveau COVID. În săptămâna precedentă, numărul infectărilor a fost de 1,7 milioane de cazuri.
Numărul infectărilor cu COVID în Marea Britanie a crescut cu o treime într-o singură săptămână
Două noi variante ale virusului, cunoscute sub numele de pe BA4 şi BA5, se fac responsabile de noul val de infectări. Aceste variante sunt mult mai contagioase chiar şi pentru persoanele care au avut COVID recent. Cifrele publicate indică faptul că în Anglia o persoană din 30 are COVID.
În Ţara Galilor, una din 25, iar în Scoţia din 18 persoane una este infectată cu COVID. În ciuda noului val de infectări, impactul asupra spitalelor este limitat întrucât foarte puţine cazuri au nevoie de internare. În acest moment se află în spital cu COVID 5.890 de britanici, la o populaţie de 68 de milioane de locuitori.
Vaccinurile administrate în Marea Britanie - AstraZeneca, Moderna şi Pfizer sunt cele mai folosite - continuă să ofere o protecţie ridicată împotriva îmbolnăvirii severe, aceasta fiind şi explicaţia medicilor pentru impactul limitat asupra spitalelor al noilor variante ale virusului, potrivit Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News