Numărul românilor victime a sclaviei moderne, în SCĂDERE

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sclavie modernă: Muncitor român vulnerabil "exploatat fără milă” de un conațional în Marea Britanie
Sclavie modernă: Muncitor român vulnerabil "exploatat fără milă” de un conațional în Marea Britanie

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat joi, la Timişoara, că în urma primei ediţii a campaniei "Informare acasă! Siguranţă în lume!", numărul cetăţenilor români care au avut probleme în afara graniţelor din cauza traficului de persoane sau a sclaviei moderne a fost în scădere, în condiţiile în care aproximativ 10 milioane de români trăiesc în alte ţări, potrivit estimărilor statelor de rezidenţă.

Publicitate

"Noi ne dorim să avem cât mai puţine cazuri de români care cad pradă traficului de persoane şi sclaviei moderne. După prima ediţie a campaniei, a crescut cu 40% numărul cetăţenilor care înainte de a alege să călătorească, să muncească sau să studieze în străinătate consultă instituţiile abilitate din ţară şi din afară. Numărul celor care au avut probleme şi au căzut pradă celor două fenomene a fost în scădere. Acum, potrivit datelor ţărilor de rezidenţă, numărul estimativ al cetăţenilor români din afara graniţelor este de circa 10 milioane, din care circa patru milioane sunt în comunităţile istorice iar restul, din Diaspora", a afirmat Natalia Intotero.

Ministrul a adăugat că siguranţa cetăţenilor români, atât din ţară, cât şi din afara graniţelor, în special a tinerilor, a determinat ministerul să continue campania "Informare acasă! Siguranţă în lume!", prin care se încearcă realizarea unei prevenţii pentru cei care doresc să călătorească, să studieze sau să-şi aleagă un loc de muncă în străinătate.

"Considerăm că un cetăţean informat este un cetăţean câştigat. Subliniez că prin această campanie nu ne propunem să încurajăm cetăţenii români, tinerii să plece în afara graniţelor pentru căutarea unui loc de muncă sau într-un centru universitar. Este alegerea fiecăruia despre ce doreşte să facă în viaţă", a precizat Intotero.

Ministrul Natalia Intotero a participat, la Colegiul Naţional "C. D. Loga" din Timişoara, la prezentarea pentru liceeni a noii ediţii a campaniei de informare privind riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara României.

Prin această iniţiativă, reprezentanţii Ministerului pentru Românii de Pretutindeni urmăresc ca tot mai mulţi români să îşi cunoască drepturile şi responsabilităţile pe care le au ca cetăţeni europeni şi să ştie cum să acţioneze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turişti, la studii sau în calitate de angajaţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel