Nuțu Cămătaru, luat ca din oală de mascați. Polițiștii au început perchezițiile 

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Au fost percheziții la ferma lui Nuțu Cămătaru. 

Joi, polițiștii din Ilfov au descins pe proprietatea lui Ion Balint, cunoscut sub numele de Nuțu Cămătaru, unul dintre cei mai cunoscuți membri ai lumii interlope din România.Polițiștii au descoperit o serie de animale și păsări exotice, care, conform legislației în vigoare, nu pot fi deținute de persoane fizice fără autorizații speciale. Acțiunea a fost parte a unei anchete ce viza un caz de furt, în care se investighează dispariția unui cal de rasă, spun surse judiciare.

Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a precizat într-un comunicat oficial că, pe 19 septembrie, au fost efectuate percheziții domiciliare în Sectorul 5 al Capitalei, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de însușire a unui bun găsit, respectiv un cal de rasă care a dispărut. Cu toate că autoritățile au căutat calul furat, acesta nu a fost găsit pe proprietatea lui Nuțu Cămătaru. În schimb, polițiștii au descoperit mai multe animale exotice și păsări care ridică suspiciuni legale privind deținerea lor.

Pentru a evalua situația, polițiștii au solicitat prezența unei echipe din cadrul Gărzii de Mediu – Comisariatul General și a unui biolog de la Societatea Ornitologică Română. Aceștia au evaluat animalele și păsările găsite pe domeniul lui Balint. Potrivit unor declarații ale autorităților, un dosar penal a fost deschis pe numele interlopului, urmând să se facă cercetări suplimentare de către Biroul de Protecția Animalelor din Ilfov, pentru a stabili cu exactitate dacă s-au comis infracțiuni legate de deținerea ilegală de faună exotică.

Într-o declarație dată presei, Nuțu Cămătaru a negat orice implicare în furtul calului, afirmând că nu a fost găsit niciun cal pe proprietatea sa.

Percheziții repetate la Nuțu Cămătaru

 

Nu este prima dată când locuința lui Nuțu Cămătaru devine subiectul unor percheziții de acest gen. În urmă cu mai bine de un deceniu, în 2003, autoritățile au descins la proprietatea acestuia din cartierul Ferentari, unde au descoperit o grădină zoologică improvizată. Printre animalele găsite atunci se numărau patru lei și doi urși, care trăiau în condiții improprii. Animalele au fost ulterior preluate de autorități, într-o acțiune care a șocat opinia publică la acel moment.

Nuțu Cămătaru rămâne o figură controversată în peisajul interlop românesc, fiind de-a lungul anilor implicat în numeroase scandaluri și anchete.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel