VIDEO O argentiniancă stabilită la Ploiești le vorbește fanilor săi despre salariile din România: "Mi-au dat 3.000 de lei pentru 8 ore"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
O argentiniancă vorbește despre salariile din România (Foto: captură YouTube)
O argentiniancă vorbește despre salariile din România (Foto: captură YouTube)

O argentiniancă stabilită în România povestește pe canale de socializare cum e viața de zi cu zi în țara noastră, dar și ce locuri pot fi vizitate. În cel mai recent clip, ea vorbește despre salariile din România.  

Argentinianca Micaela Gomez s-a stabilit în România și împărtășește cu abonații săi de pe YouTube diverse aspecte din țara noastră. De la locuri superbe de vizitat, la tradiții și obiceiuri, clipurile ei sunt pline de informații interesante. 

În cel mai recent videoclip, tânăra a povestit cum sunt salariile în România, dar și ce oferte de muncă a primit.

"Astăzi voi discuta despre un subiect frecvent abordat în întrebările voastre: salariile în România. Cât este salariul minim? Care este salariul mediu? Care industrii sunt mai bine plătite? Și în ce orașe se găsesc cele mai multe locuri de muncă sau cele mai mari salarii? Astăzi vă voi oferi o perspectivă generală asupra salariilor din România.

În primul rând, trebuie să ținem cont că discuția despre salarii este generală, deoarece există diferențe nu doar între orașe, dar și între zone, fiecare având particularitățile sale. În plus, diferite profesii și activități influențează nivelul salarial. Așadar, pentru a vă oferi o idee generală fără a intra prea mult în detalii, voi începe prin a vă spune care este salariul minim legal în România, care a suferit ajustări recente, și care este salariul mediu.

România a aderat la Uniunea Europeană în 2007, iar mulți români au emigrat în alte țări europene, unde salariile minime erau mai atractive. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, România a ajustat salariul minim, ceea ce a determinat revenirea multor români. Totuși, nu spun că România are cel mai bun salariu din Europa, dar este important să înțelegem contextul.

Salariul minim legal care se va aplica din iulie 2024 este de 2.500 de lei (salariul minim de la 1 iulie va fi de 2.245 lei, cel mai probabil a făcut o confuzie, n.r.), aproximativ 450 de euro la un curs de 5 lei pentru 1 euro. Nimeni nu te poate plăti sub această sumă, conform legii. Salariul mediu pe țară este de 1.040 de euro, adică 5.200 de lei. Aceasta este o medie care include toate salariile, de la cele mai mici la cele mai mari, rezultând un echilibru", spune argentinianca.

Salarii mari în București, Timișoara și Cluj-Napoca

 

Tânăra spune că se câștigă bine în orașe mari.

"De asemenea, trebuie avut în vedere că România include în statistici și câțiva bugetari. În prezent, România are aproximativ 1,3 milioane de angajați publici care sunt, de asemenea, luați în calcul în aceste sondaje privind salariile medii. Este evident că în sectorul public salariile sunt diferite. Este important de menționat că acest salariu mediu depinde foarte mult de sector.

Salariile sunt, de asemenea, mai mari în capitalele țărilor, unde există mai multe locuri de muncă. În România, Bucureștiul, capitala, are cea mai mare populație și, implicit, cele mai multe locuri de muncă. Multe firme sunt înregistrate în București, chiar dacă au sedii în alte părți ale țării, ceea ce influențează statisticile privind salariile medii.

Alte orașe mari precum Cluj-Napoca și Timișoara contribuie la creșterea salariului mediu național. Cluj-Napoca, un oraș dezvoltat și modern, are multe locuri de muncă și companii, ceea ce îl face să pară uneori că este capitala țării. De asemenea, Timișoara, deși nu la fel de mare ca Bucureștiul sau Cluj-Napoca, este un oraș în creștere cu locuri de muncă tot mai numeroase.

În București, salariul mediu este de 1.300 de euro (6.500 de lei). Este important de menționat că aceste cifre includ atât profesioniști, cât și alte categorii de angajați", mai spune argentinianca.

Spune că i-a fost oferit un salariu de 3.000 de lei pentru 8 ore

 

"Nu am vrut să termin videoclipul fără să vă povestesc câteva experiențe personale pe care le-am avut, în ultimele luni, la schimbarea locului de muncă. Vorbind în principal engleză și spaniolă, în general, industriile care necesită cel mai mult acest tip de persoane sunt companiile de call center sau companiile care vând servicii în acele limbi. Totuși, după cum vă spuneam, un străin nu contribuie cu ceva nou pe piață pentru că românii vorbesc multe limbi, de asemenea română și engleză.

În unele dintre diferitele oferte de muncă care mi-au fost prezentate, salariul era în jur de 3.000 de lei pe zi, program 8 ore. Ultimul, dacă îmi amintesc bine, a fost în București, dar bineînțeles că nu locuiesc în București, ar fi trebuit să mă mut în acel oraș ca să pot merge la jobul respectiv. Acolo plăteau în jur de 4.000 de lei", mai spune tânăra. 

VIDEO

 

Youtube video image

---------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel