O artistă româncă stabilită în Anglia, DONAŢIE URIAŞĂ pentru salvarea pădurilor din ţară

Andreea Cosma |
Data publicării:
Nicoleta Cărpineanu. sursa: Facebook
Nicoleta Cărpineanu. sursa: Facebook

O artistă româncă, plecată de 21 de ani în Anglia a donat banii din vânzarea ultimului său album pentru plantarea a 15.000 de copaci în Munții Făgăraș, potrivit Mediafax.

Nicoleta Cărpineanu, cunoscută în lumea artistică drept Nico de Transilvania, este din Zalău dar a plecat în Anglia în urmă cu 21 de ani.

Acum, a reușit să planteze 15.000 de copaci în Munții Făgăraș, toți banii primiți din vânzarea ultimului său album, „Be One”, fiind donați pentru acest proiect. În plus, a organizat și campanie de strângere de fonduri pornită in Anglia, acolo unde locuiește.

„A fost adoptată de Brighton, unde și-a început călătoria artistică și unde a învățat să mixeze pe muzică românească, modalitatea artistei de a menține legătura cu țara în care s-a născut. Îmbinarea talentului său artistic cu dorința arzătoare de a face bine pentru natura și pământul care au crescut-o a apărut firesc. În primăvară, printr-un proiect-pilot, a reușit să planteze 100 de stejari în satul Cobor, pe Colinele Transilvaniei. Banii proveneau din donațiile primite pentru albumul Be One, și el 'produs' pe meleaguri românești și englezești”, arată reprezentanții artistei.

Nicoleta Cărpineanu a lansat ONG-ul „Forests Without Frontiers”, “un apel ce a prins mult mai bine la străini decât în rândul românilor. Cu o cauză convingătoare, de a readuce la viață pădurile virgine din Transilvania, și cu talentul ei, Nico a reușit să strângă, prin ONG destule fonduri cât să planteze 15.000 de arbori”.

Aceștia au fost plantați în apropierea Lacului Vidraru.

Printr-un parteneriat de lungă durată încheiat cu Fundația Conservation Carpathia, care a pus la dispoziție trei hectare de teren, au angajat oameni care locuiesc în localitățile din Munții Făgăraș. Puieții vor fi plantați într-o arie naturală de protecție a pădurilor, Natura 2000, înlocuiți dacă este cazul și îngrijiți până la maturitate.

„Mi-am dat seama de faptul că prezervarea mediului este legată intrinsec de protejarea tradițiilor, instrumentelor și folclorului. Dacă pierdem pădurile, pierdem și comunitățile de acolo, se risipește cultura lor populară. Atât pădurile, cât și tradițiile au nevoie de protecția noastră, a tuturor”, a declarat Nicoleta Cărpineanu.

La rândul lor, reprezentanții Fundației Conservation Carpathia au declarat, corespondentului Mediafax, că artista a pus multă pasiune în acest proiect.

„Noi suntem practic gazdele, în curtea cărora s-a întâmplat totul. Ea este pasiunea. Fundația noastră de 10 ani cumpără păduri pentru a le scoate din exploatare și a le pune, practic, în conservare. Când se alătură și românii este ca o gură de aer proaspăt”, au declarat sursele citate.

Artista dorește ca în următorii cinci ani să planteze un milion de copaci în zonele defrișate din România.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel