Pâine cu usturoi și ierburi - Ingrediente
- făină de grâu 350 g
- drojdie uscată 1,5 linguriță
- zahăr 1 lingură
- apa 220 ml
- sare (în aluat și verdeață) 1 linguriță
- ulei vegetal 3 linguri
- usturoi 3 căței
- verdeață de coriandru 1 legătură
- pătrunjel 1 legătură
- mărar 1 legătură
- ulei vegetal (în verdețuri) 4 linguri.
Pâine cu usturoi și ierburi - Mod de preparare
Dizolvați drojdia în 50 g apă caldă (din cantitatea totală). Adăugați zahăr, 1-2 linguri de făină și pune la loc cald să formeze o „pălărie”.
Cerneți făina, adăugați un praf de sare, ulei vegetal, apa rămasă și turnați amestecul de drojdie. Frământați aluatul, va fi lipicios, dar nu mai adăugați făină. Se așează într-un vas uns cu ulei vegetal, se acoperă cu un prosop și se pune la dospit, la cald.
Pretzel, rețeta incredibilă a unor covrigi pufoși și delicioși. Îi poți pregăti extrem de repede!
În timp ce aluatul crește, pregătim sosul de verdeață. Puneți verdeața, usturoiul, un praf de sare într-un vas de blender și turnați ulei vegetal. Amestecă totul cu un blender.
Întindeți aluatul crescut într-un oval și întindeți uniform sosul verde deasupra aluatului (lasați puțin sos să acopere pâinea gata).
Rulați aluatul într-un rulou pe toată lungimea. Apoi tăiați această rolă în jumătate pe toată lungimea. Se împletește „oblic” și se pune într-o tavă unsă cu unt. Dacă nu aveți o formă de pâine, o formă de prăjitură este potrivită.
Ouă prostuțe foarte rafinate. Nu te mai chinui cu chiftelele clasice. Genială idee
Pune aluatul la loc cald timp de 30 de minute pentru și apoi coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 30 de minute.
Întindeți pe pâinea gata sosul de verdeață rămas.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News