O asistentă din Germania a furat portofelul unui pacient pe moarte

Cristina Iacob |
Data publicării:
Sursa - Pexels
Sursa - Pexels

O asistentă medicală din Germania în vârstă de 32 de ani a furat portofelul unui pacient pe moarte și i-a golit conturile bancare. 

O asistentă medicală din Hamburg, Dominique P. (32 de ani), se află în fața instanței pentru a doua oară, fiind acuzată de furt, fraudă și fraudă informatică, după ce ar fi furat portofelul unui pacient pe moarte. Reinhard Littau (62 de ani), internat cu un infarct grav în februarie 2021, a luptat timp de unsprezece zile în secția de terapie intensivă înainte de a deceda.                   

Asistenta ar fi avut acces la apartamentul victimei                                                                                           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Pe durata spitalizării lui Littau, asistenta a reușit să folosească cardurile de debit și de credit ale acestuia, retrăgând aproape 8.000 de euro din conturile sale. Deși nu a fost identificată pe imaginile camerelor de supraveghere, poliția a găsit portofelul victimei în torpedoul mașinii lui Dominique P., ceea ce sugerează că aceasta a avut acces la apartamentul pacientului, relatează Bild.

În prima instanță, Dominique P. a fost condamnată la trei ani de închisoare, iar acum, în apel, speră la o pedeapsă cu suspendare. Avocatul său a argumentat că, deși asistenta a profitat de situația pacientului, se afla într-o urgență financiară și că oportunitatea de a comite fapta a fost prea tentantă. În plus, el a subliniat că Dominique P. nu a intrat niciodată în apartamentul victimei.

Citește și: Doi români, prinși în Germania cu parfumuri furate de 3.500 de euro. Luați la întrebări, au "uitat" brusc unde mergeau

O altă problemă în proces a fost legată de bucățelele de hârtie cu numerele PIN găsite în portofel, care ar fi fost esențiale pentru retragerile frauduloase. Frații lui Littau au negat că acesta ar fi lăsat vreodată astfel de informații în portofel, dar expertiza scrisă nu a putut stabili clar originea notelor. Instanța a decis închidere mai multor dosare din lipsă de dovezi, ceea ce a complicat situația.                                                                                                       

În cele din urmă, Dominique P. a primit o pedeapsă de 22 de luni cu suspendare și a declarat că își dorește să revină la profesia de asistentă medicală, în ciuda consecințelor legale ale acțiunilor sale. Această situație ridică întrebări grave cu privire la etica și responsabilitatea personalului medical în timpul unor momente critice pentru pacienți.

----------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel