O badantă româncă din Italia a fost găsită inconștientă de bătrâna pe care o îngrijea, după ce a ieșit la o țigară afară

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
O badantă româncă din Italia a fost găsită inconștientă de bătrâna pe care o îngrijea, după ce a ieșit la o țigară afară
O badantă româncă din Italia a fost găsită inconștientă de bătrâna pe care o îngrijea, după ce a ieșit la o țigară afară

O româncă în vârstă de 51 de ani, care lucra ca îngrijitoare în Italia, se află în stare critică după ce a suferit un grav accident la locul de muncă, în localitatea Polcenigo, provincia Pordenone. 

Tragedia s-a petrecut seara, în momentul în care femeia ar fi ieșit afară pentru a fuma o țigară și nu a mai revenit în casă.

Conform relatărilor din presa italiană, îngrijitoarea a fost găsită abia în dimineața zilei următoare, în jurul orei 09:30, în stare de inconștiență. Femeia zăcea la baza unei scări exterioare, fiind descoperită de bătrâna pe care o îngrijea. Lângă româncă au fost găsite un telefon mobil, un pachet de țigări și o scrumieră, semne clare că aceasta ieșise doar pentru o scurtă pauză.

Primele informații oferite de autoritățile locale indică faptul că femeia s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut pe scările exterioare, foarte abrupte, lovindu-se puternic la cap. Ipoteza căderii accidentale este susținută și de poziția în care a fost găsită și de obiectele care se aflau lângă ea, ceea ce arată că, cel mai probabil, mâinile îi erau ocupate în momentul accidentului.

 

 

Românca se află în comă, iar evoluția sa este incertă

 

Alertate de bătrână și de fiica acesteia, echipajele de urgență au sosit rapid la locul incidentului. Victima a fost transportată de urgență la spitalul Santa Maria della Misericordia din Udine, în stare de hipotermie, cu un traumatism cranian sever și alte răni grave. Medicii au decis să o intubeze și să o plaseze în secția de terapie intensivă, însă, din păcate, starea ei a rămas extrem de gravă. Prognosticul medicilor este rezervat, deoarece românca se află în comă, iar evoluția sa este incertă.

Carabinierii din Polcenigo au deschis o anchetă pentru a clarifica împrejurările exacte în care a avut loc accidentul. Deocamdată, nu există indicii care să sugereze implicarea unei alte persoane sau a unui act de violență. Totul indică faptul că a fost un accident nefericit, provocat probabil de pierderea echilibrului, accentuată de faptul că scările erau abrupte, iar femeia avea mâinile ocupate.

Bătrâna pe care o îngrijea femeia a declarat că nu a auzit niciun zgomot suspect în timpul nopții și a presupus că badanta ieșise din casă pentru a-și petrece timpul liber, așa cum obișnuia să facă uneori. Când și-a dat seama de gravitatea situației, aceasta și-a alertat fiica, care a chemat imediat serviciile de urgență.

 

Bătrâna pe care o îngrijea era apropiată de româncă

 

Românca a rămas fără ajutor timp de peste 12 ore, ceea ce a agravat starea sa medicală. Această întârziere a îngreunat eforturile medicilor de a stabiliza pacientul și a contribuit la starea sa critică.

Familia bătrânei pentru care lucra îngrijitoarea este profund afectată și îngrijorată de starea gravă în care se află aceasta. Potrivit apropiaților, femeia româncă era foarte apreciată pentru devotamentul său și profesionalismul cu care își desfășura activitatea.

Rudele din România ale femeii nu au fost încă contactate, ceea ce amplifică tensiunea și incertitudinea cu privire la evoluția stării ei de sănătate. Medicii rămân rezervați în privința prognosticului, dar speră ca tratamentele intensive să ducă la o îmbunătățire a stării sale în zilele următoare. 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel