O rețea infracțională complexă, condusă de o româncă de 27 de ani, a fost destructurată de autoritățile italiene, fiind acuzată de comiterea a 25 de jafuri. Rețeaua folosea copii, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, pentru a transporta bijuteriile furate în România, unde erau ulterior valorificate, relatează publicația Corriere Della Sera.
Cristina Florea, supranumită "Mama România", împreună cu familia sa, coordona activitatea infracțională dintr-o locuință ocupată ilegal în cartierul San Siro din Milano. Casa era un punct central pentru primirea și distribuirea prăzii, precum și pentru organizarea transportului bijuteriilor furate.
Interceptările telefonice și video realizate de poliție au dezvăluit modul în care copiii erau implicați în transportul bijuteriilor. Într-o înregistrare, Cristina Florea se lăuda cu modul în care își încărcase copiii cu aur, aceștia fiind surprinși purtând bijuterii valoroase în timpul unei deplasări spre aeroportul Orio al Serio.
Prinși pe aeroport cu bijuterii de aur și mii de euro cash
În septembrie, Cristina Florea, partenerul său David Tanase, și alți membri ai familiei, inclusiv copiii, au fost opriți la aeroport de poliția de frontieră. În bagajele lor au fost găsite 61 de bijuterii din aur, 15.000 de euro în numerar și genți de lux, toate provenind din jafuri. Bijuteriile aveau gravate nume și inscripții în italiană, iar un medalion cu o imagine sfântă a fost identificat ca fiind furat de la un milanez.
Investigațiile ulterioare au dezvăluit că familia Florea avea o rețea extinsă de colaboratori, majoritatea cetățeni egipteni, care comiteau jafuri și livrau prada la locuința lor din San Siro. David Tanase, partenerul Cristinei, era considerat liderul operațiunilor și coordona activitatea hoților.
În timpul perchezițiilor, poliția a găsit peste 6.000 de euro în numerar, balanțe de precizie, truse de testare a aurului și numeroase bijuterii furate. Familia Florea avea o a doua locuință, ocupată de părinții Cristinei, care servea ca bază secundară pentru activitățile infracționale.
Interceptările telefonice au dezvăluit și modul în care membrii rețelei negociau cu hoții, încercând să obțină bijuteriile la prețuri cât mai mici. Uneori, aceștia mințeau cu privire la calitatea aurului pentru a plăti mai puțin.
Călătoriile în România pentru transportul bijuteriilor furate erau frecvente și profitabile. Într-o singură călătorie, David Tanase a transportat bijuterii în valoare de 24.000 de euro.
Autoritățile italiene continuă investigațiile pentru a identifica toți membrii rețelei și pentru a recupera bijuteriile furate, mai scrie sursa citată.
-------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG
-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News