O bătrână și-a recuperat vederea după 20 de ani. Momentul emoționant în care și-a văzut nepoții pentru prima dată

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: Doamna Alice, fiica acesteia și personalul medical / Sursă: lgazzettino.it
Foto: Doamna Alice, fiica acesteia și personalul medical / Sursă: lgazzettino.it

O bătrână din Italia și-a putut privi pentru prima oară nepoții după 20 de ani de întuneric.

După două decenii de întuneric, Doamna Alice, o italiancă în vârstă de 87 de ani, a trăit un moment de neuitat în viața ei în urma unei operații de succes la ochiul stâng. Operația a fost efectuată la Ospedale Maggiore din Trieste de către Profesorul Daniele Tognetto. 

”A fost o experiență profund emoționantă pentru toți cei implicați”

 

Bătrâna și-a pierdut ochiul drept în copilărie din cauza unei infecții severe, care a dus la pierderea completă a globului ocular, fiind înlocuit ulterior cu o proteză. Timp de mulți ani, a suferit de o formă severă de cataractă și orbire aproape completă a ochiului stâng, limitându-i capacitatea de a vedea chiar și lumina. A fost nevoită să se deplaseze cu mare dificultate, având mereu nevoie de o persoană pentru a se ghida.

Operația de cataractă, deși nu este neobișnuită, a fost extrem de complicată din cauza stării avansate a ochiului stâng și a temerii persistente a doamnei Alice de a-și pierde singurul ochi rămas. Această întârziere a cauzat transformarea cataractei într-o formă foarte dificil de gestionat, care a necesitat tehnici și echipamente medicale avansate pentru a fi abordată cu succes, relatează Il Gazzettino. 

Profesorul Tognetto a subliniat importanța tehnologiilor avansate și a experienței chirurgicale în tratarea unor astfel de cazuri complexe. Operația, efectuată sub anestezie locală, a fost dificilă și a necesitat măsuri speciale pentru a minimiza riscurile și a obține un rezultat pozitiv.

„Bucuria doamnei Alice în momentul în care și-a recăpătat vederea a fost emoționantă pentru întreaga echipă medicală”, a declarat Profesorul Tognetto. „A putut vedea, în sfârșit, chipul fiicei sale și și-a întâlnit pentru prima dată nepoții. A fost o experiență profund emoționantă pentru toți cei implicați.”, a conchis medicul. 

-------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel