O brutărie din Belgia va ascunde trei bijuterii din aur de 7.500 de euro în prăjiturile de Bobotează: „Clienții le vor mânca cu multă atenție”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O brutărie din Belgia va ascunde trei bijuterii din aur de 7.500 de euro în prăjiturile de Bobotează. Poza - nieuwsblad.be
O brutărie din Belgia va ascunde trei bijuterii din aur de 7.500 de euro în prăjiturile de Bobotează. Poza - nieuwsblad.be

Patiseria Van Mullem și bijutierul Quijo lansează o promoție cu totul specială cu ocazia Bobotezei. Aceștia vor ascunde trei bijuterii în valoare de 2.500 de euro fiecare în tot atâtea prăjituri. „O modalitate de a le mulțumi clienților și de a ne pune meșteșugurile în centrul atenției”, spun antreprenorii.

Multe deserturi din Bruges și din împrejurimi vor fi alese cu mare grijă în zilele următoare, pentru că unele dintre prăjiturile de Bobotează ale lui Van Mullem vor conține câte o bijuterie de aur.

„Printre prăjiturile noastre clasice de Bobotează, care în mod normal conține o statuie mică de porțelan, avem trei speciale realizate cu o bijuterie unică, proiectată de bijutierul Peter Quijo”, spune Servaas Van Mullem de la patiseria cu același nume. Prăjiturile care conțin bijuteriile sunt de vânzare pe 5, 6 și 7 ianuarie. „Și în fiecare zi, una dintre prăjituri va conține o bijuterie”, adaugă Servaas Van Mullem.

Prin această campanie, Van Mullem vrea să reînvie tradiția prăjiturii de Bobotează. În mod clasic, o fasole sau o statuie de porțelan este ascunsă într-o prăjitură. „Oricine găsește aașa ceva în prăjitura lui se poate încorona rege cu coroana de hârtie furnizată. Este o tradiție care vine din Franța, dar este și foarte vie aici. Acesta este, de asemenea, un clasic anual pentru noi”, mai spune Van Mullem.

 

Bijuteriile sunt învelite într-o bucată de folie de aluminiu și coapte în blat

 

Că această tradiție este vie a fost evident și în municipalitatea vecină Jabbeke. Acolo, brutăria Sanders a ascuns șase coroane de plastic în prăjiturile de Bobotează. Oricine găsește unul are șansa de a câștiga o bijuterie în valoare de 1.900 de euro.

Dar Van Mullem a ales o abordare diferită. Anul acesta, în trei cazuri speciale, nu va exista nicio statuie de porțelan, ci o bijuterie prețioasă.  Valoarea de vânzare cu amănuntul per bucată: 2.500 euro. „Întotdeauna se referă la o coroană de aur de 18 carate cu o bucată de dantelă din fir de aur. Lucrăm adesea cu dantelă la ijuteriile noastre”, spune bijutierul Peter Quijo.

Bijuteriile sunt învelite într-o bucată de folie de aluminiu și coapte în tort. „Nu face niciun rău? Aurul se topește doar la temperaturi mult mai ridicate”, spune Quijo, citat de nieuwsblad.be.

De asemenea, Van Mullem crede că nu există nicio șansă ca bijuteria să fie înghițită. „Este un pic prea mare pentru asta. În plus, oamenii sunt foarte atenți atunci când mănâncă o astfel de prăjitură”

Clienții pot comanda o prăjitură în magazin, online și telefonic, la 24 de euro bucata.  „Ne propunem să facem aproximativ 500 de prăjituri. Este o modalitate de a le mulțumi clienților noștri și de a ne pune meșteșugurile în centrul atenției ca doi antreprenori mândri din Bruges”, subliniază Van Mullem.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel