O categorie de români din Germania pot primi ajutor de 1.000 de euro de la stat

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Începând cu luna octombrie 2024, românii din Germania care provin din gospodării cu venituri mici și au sub 25 de ani pot beneficia de o bursă unică de 1.000 de euro, destinată facilitării începutului carierei academice.

Începând cu luna octombrie 2024, studenții din gospodării cu venituri mici pot beneficia de o bursă unică de 1.000 de euro, condiționată de respectarea unor cerințe specifice. 

Statul va acorda mai multe fonduri studenților, în conformitate cu modificările introduse de Ministerul Federal al Educației și Cercetării (BMBF). Astfel, rata de bază a nevoilor va crește cu 5%, ajungând la 475 de euro, iar pentru studenții care nu locuiesc acasă, tariful forfetar pentru costurile locuinței va fi de 380 de euro. De asemenea, suma maximă de finanțare pentru studii va fi majorată de la 934 de euro la 992 de euro.

Citește și: Germania: Taxa radio-TV ar putea crește din 2025

Bursa unică de 1.000 de euro este destinată studenților care au sub 25 de ani și care au beneficiat de ajutoare sociale în trecut. Aceasta se acordă pentru a facilita începutul carierei academice. 

Pentru a avea dreptul la acest ajutor, studenții trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

- Să aibă sub 25 de ani.
- Să fie înscriși pentru prima dată la un curs de studiu cu normă întreagă la o universitate.
- Să prezinte un certificat de înscriere.
- Să dovedească primirea unor beneficii sociale, precum ajutoare pentru locuință, alocație pentru copii, prestații sociale sau asistență conform Legii privind prestațiile solicitanților de azil, în luna anterioară începerii studiilor.

Cererea pentru ajutorul de 1.000 de euro se poate face exclusiv online, pe site-ul „bafoeg-digital.de”, începând din 2 septembrie. Solicitarea poate fi depusă o singură dată și nu va afecta acordarea altor ajutoare BaföG. Termenul limită pentru depunerea cererii este 30 noiembrie pentru cei care încep studiile în semestrul de iarnă, începând cu 1 octombrie, explică cotidianul Echo24.

Vezi și: Ce nu au voie chiriașii din Germania să depoziteze în subsol: Amenzile pot ajunge la 5.000 de euro

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel