O chelneriță i-a salvat viața unui copil cu un simplu bilet: „Ai nevoie de ajutor?"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O chelneriță i-a salvat viața unui copil cu un simplu bilet: „Ai nevoie de ajutor?" / Foto: Unsplash
O chelneriță i-a salvat viața unui copil cu un simplu bilet: „Ai nevoie de ajutor?" / Foto: Unsplash

O chelneriță care a observat ceva ciudat în timp ce servea masa unei familii a sfârșit prin a salva un copil care era abuzat.

La un restaurant din Orlando, Florida, SUA, în 2021, o tânără chelneriță care își termina tura, a fost martora a ceea ce avea să fie o întorsătură rapidă a evenimentelor, care a dus la apariția poliției și arestarea unei mame și a unui tată vitreg.

Femeia a luat comanda unei familii formate dintr-un băiat și părinții săi, deși aceștia i-au spus chelneriței că el va lua cina acasă. Chelnerița s-a uitat la băiat, îmbrăcat într-un hanorac, ochelari și o mască, observând o zgârietură între ochi și o vânătaie pe tâmplă.

După ce s-a îndepărtat de masă, aceasta a pus la cale un plan care să-i atragă atenția băiatului. A scris un bilet pe care scria "Ai nevoie de ajutor?" și a reușit să îi arate pe furiș mesajul băiatului fără ca părinții lui să observe. Băiatul a răspuns cu o scuturare a capului, confirmându-i suspiciunile.

 

Copilul a recunoscut în fața poliției că era abuzat de părinți

 

"Știam că îi era frică", a recunoscut chelnerița mai târziu. Aceasta a sunat-o apoi pe proprietara restaurantului pentru a o anunța că i-a denunțat pe părinții băiatului la poliție. Autoritățile au sosit imediat și i-au arestat pe tatăl vitreg al băiatului, pentru o acuzație de abuz de copil de gradul trei, și pe mama acestuia, pentru două acuzații de neglijare a copilului.

După ce detectivii au vorbit cu băiatul, au aflat că părinții săi nu l-au hrănit ca formă de pedeapsă, ceea ce a dus la faptul că avea o greutate cu nouă kilograme mai mică. De asemenea, au descoperit că era plin de vânătăi, descoperind că tatăl său l-a bătut recent cu o coadă de mătură. Băiatul a dezvăluit mai multe momente în care tatăl său vitreg l-a abuzat.

Detectivul Lawler a declarat: "Ca să fiu sincer, prin ce a trecut acest copil a fost o tortură. Nu exista nicio justificare pentru asta, în niciun domeniu al lumii. Sunt mamă și văzând prin ce a trebuit să treacă acel copil de 11 ani, îți șochează sufletul".

Șeful poliției din Orlando a declarat că gândirea rapidă a chelneriței a fost cea care l-a salvat pe copil: "Lecția de aici pentru noi toți este să recunoaștem când vedem ceva ce nu este corect și să acționăm în consecință... Acest lucru a salvat viața unui copil", a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel