Italia: O familie cu patru copii va ajunge în stradă. Casa le-a fost scoasă la licitație, după 12 ani în care au locuit în ea

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

O familie din Frescada, Italia, este pe punctul de a fi evacuată din locuința în care a trăit timp de 12 ani. Aceștia au trăit într-o locuință închiriată de primărie, iar noul proprietar nu mai este de acord să o închirieze municipalității. 

Situația este cu atât mai gravă cu cât cei patru copii ai familiei includ trei minori, cel mai mic având doar trei luni, iar ceilalți 5, 6 și 18 ani.

„Casa a fost scoasă la licitație – explică purtătoarea de cuvânt a centrului social Django – iar chiriașii s-au trezit fără nicio soluție. S-au adresat serviciilor sociale, dar deocamdată nu au primit un răspuns favorabil. Caută o locuință de închiriat, însă știm bine că acest lucru este aproape imposibil în contextul actual.”

Situația familiei a devenit dramatică după ce fostul proprietar al apartamentului nu a mai putut achita ratele ipotecare. Conform procedurii, locuința a fost scoasă la licitație, iar noul proprietar a refuzat cererea familiei de a semna un contract de închiriere pentru a rămâne în casă. Mai mult, mama, care este însărcinată, susține că a fost amenințată de familia noului proprietar.

Căutări fără succes

În acest moment, tatăl continuă să lucreze pentru a asigura venitul familiei, în timp ce mama rămâne acasă pentru a avea grijă de cel mai mic dintre copii, iar ceilalți trei frecventează școala. Familia încearcă să găsească o locuință de închiriat în apropiere, însă, până acum, toate căutările s-au soldat cu eșecuri. „Au depus toate cererile necesare la primăria din Preganziol – afirmă Righetto – dar nu au primit niciun răspuns pozitiv.”

În replică, primarul din Preganziol, Elena Stocco, a precizat că familia este cunoscută de serviciile sociale și că administrația locală a intervenit oferind sprijin financiar.

„Comuna nu s-a dat înapoi și a reprezentat disponibilitatea de a interveni prin singura cale posibilă, cea a sprijinului economic. Aceste contribuții trebuie însă să fie însoțite de implicarea familiei într-un proiect de coresponsabilitate care să le permită o trecere progresivă către autonomie”, a explicat Stocco. Totuși, aceasta a subliniat că administrațiile locale se confruntă cu dificultăți majore din cauza lipsei unui patrimoniu imobiliar adecvat pentru a face față cerințelor tot mai mari de locuințe de urgență.

Un răgaz de două săptămâni

Pentru moment, familia rămâne în locuință datorită unei amânări de 15 zile decise de instanță, însă este clar că trebuie să găsească urgent o alternativă. „Este pentru a patra oară când lichidatorul judiciar vine la locuință – spune Righetto – iar, în ciuda propunerii chiriașilor de a încheia un contract și de a plăti chiria, proprietarul refuză categoric.”

Situația familiei este acum în mâinile judecătorului, care urmează să decidă dacă poate acorda o nouă amânare mai lungă. În lipsa unei soluții rapide, aceștia riscă să ajungă pe stradă, o situație care atrage atenția asupra crizei locuințelor din Italia și a lipsei de sprijin pentru familiile aflate în dificultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel