O fată de 15 ani din Italia a ajuns aproape în comă alcoolică în prima zi de școală 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
O profesoară din Italia dă cărțile pe față: „Trebuie să dai mită statului pentru protecție” / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)
O profesoară din Italia dă cărțile pe față: „Trebuie să dai mită statului pentru protecție” / Foto ilustrativ (Sursa: Freepik)

Caz grav în Italia: o fată de 15 ani a băut o sticlă de vodkă la școală și a fost luată cu salvarea. 

Totul s-a întâmplat în zona Lecce. 

O "cascadorie" între colegii de clasă pentru a testa capacitatea tuturor de a rezista la alcool a fost la un pas să provoace o tragedie. Și probabil o „provocare” pentru a o posta pe rețelele de socializare.

O fată de 15 ani, înscrisă în anul doi al unui liceu din Salento, a ajuns în spital în prima zi de școală. Ea și unii dintre colegii ei au mers în sala de clasă împărțind o sticlă de vodcă în sticlele de apă care de obicei conțin apă și sorbind-o în timpul orelor de curs

. Au făcut asta până când fata s-a simțit rău , a început să vomite în clasă și apoi a fost dusă la baie unde a avut un adevărat colaps. Personalul școlii a sunat apoi la 118, iar eleva a fost dusă imediat la spitalul din apropiere unde a fost supusă analizelor și tratamentelor pentru a scăpa de cantitatea mare de alcool pe care o consumase.

Din fericire, după o zi de spitalizare a fost externată fără consecințe grave, dar, evident, chestiunea va trebui investigată în continuare pentru a se înțelege, în primul rând, cine a vândut alcool minorilor sau dacă vodka a fost furată din casă de unul dintre ei.  Procuratura pentru minori din Lecce se ocupă de asta și a deschis un dosar penal, în timp ce școala își face propriile verificări pentru a înțelege cum au decurs lucrurile, relateză La Stampa. 

Ce s-a întâmplat de fapt

 

Directorul i-a audiat deja pe colegii fetei. S-a dovedit că tânăra de 15 ani a cumpărat sticla de vodcă dintr-o piață din apropierea școlii pe care o frecventează . Alături de ea au mai fost doi colegi de clasă care, însă, nu au suferit nicio afecțiune cauzată de băutul băuturii spirtoase. Din ceea ce reiese, toți trei ar fi trebuit să participe la o provocare socială în timp ce erau filmați cu telefoanele lor mobile. Cei doi colegi de clasă ai tinerei de 15 ani implicată în cascadorie ar fi fost cei care au dezvăluit-o. De asemenea, copiii ar fi mărturisit că au ales vodca pentru că era incoloră, pentru a nu fi descoperite.

Conducerea institutului a pus deja la punct un program de mentorat pentru elevii implicați pentru a-i ajuta să înțeleagă consecințele fizice și sociale ale consumului de alcool la o vârstă atât de fragedă.  De asemenea, se vor desfășura o serie de activități sociale în școală și studiu personal împreună cu colegii de clasă privind dependența de alcool.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel