O febră de cauze misterioase ucide pe capete, de o săptămână, copii din nordul Indiei: Debutează cu transpirație și greață

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Cel puțin 50 de persoane, majoritatea copii, au murit în ultima săptămână în nordul statului indian Uttar Pradesh. Aceștia aveau în comun o febreă mare, de cauze încă necunoscute. Bol debutează cu transpirație, greață și erupții cutanate. 

De mai bine de o săptămână, copiii din unele districte din nordul statului indian Uttar Pradesh se trezesc cu febră mare și plini de transpirație. Cel puțin 50 de persoane, majoritatea copii, au murit din cauza febrei, iar câteva sute au fost internate în spitale din șase districte din partea de est a statului. Niciunul dintre cei decedați nu a fost testat pozitiv pentru Covid-19.

Mulți dintre ei s-au plâns de dureri articulare, dureri de cap, deshidratare și greață. În unele cazuri, au raportat erupții cutanate care se răspândesc pe picioare și brațe.

Febra care ucide copiii

 

Într-un moment în care India pare să se recupereze încet după un al doilea val mortal de coronavirus, decesele din Uttar Pradesh au provocat o serie de titluri panicarde despre o "febră misterioasă" care se răspândește în zona rurală a celui mai populat stat indian.

Medicii din câteva dintre districtele afectate - Agra, Mathura, Mainpuri, Etah, Kasganj și Firozabad - cred că dengue, o infecție virală transmisă de țânțari, ar putea fi principala cauză a deceselor. Aceștia spun că mulți dintre pacienți au fost duși la spital cu un număr de trombocite - o componentă a sângelui care ajută la formarea cheagurilor - în scădere, ceea ce caracterizează o formă severă de dengue.

"Pacienții, în special copiii, din spitale mor foarte repede", spune Dr. Neeta Kulshrestha, cel mai înalt oficial de sănătate din districtul Firozabad, unde 40 de persoane, inclusiv 32 de copii, au murit în ultima săptămână, relatează BBC.

Transmisă de țânțarii femele, dengue este în principal o boală tropicală și circulă în India de sute de ani. Este endemică în peste 100 de țări, dar aproximativ 70% dintre cazuri sunt raportate în Asia. Există patru virusuri dengue, iar copiii au un risc de până la cinci ori mai mare de a muri în timpul unei a doua infecții cu dengue decât adulții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel